Annonce
Kultur

Ny bestyrelse får teaterfremtid på bordet: Forestillinger skal ikke per automatik til København

Tidligere forsvarsminister og direktør i rådgivningsfirmaet Advice, Gitte Lilllund Bech afløste i foråret Anders Østergaard som ny formand for Fredericia Teater. Hun afventer, hvordan teatrets kommende bestyrelse skal sammensættes i kølvandet på, at teatret er kommet på finansloven. Den nye bestyrelse træder sammen i et år, hvor der skal træffes afgørende beslutninger for fremtiden, og hvor en af hovedopgaverne bliver at få konsolideret teatrets økonomi. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Teater er kommet på finansloven, og det udløser, at der 1. januar tiltræder en ny bestyrelse for Fredericia Teater. Den skal arbejde med at sikre teatrets økonomiske fundament og udviklingsplanen for et nyt teater.
Annonce

Fredericia: Den siddende bestyrelse har kigget på forretningsplaner for Fredericia Teater for de kommende år, men det bliver en ny seks mands stor bestyrelse, som skal arbejde med de konkrete ambitiøse udviklingsplaner for et helt nyt teater. Den nye bestyrelse skal nedsættes som konsekvens af, at teatret 1. januar kommer på finansloven og dermed skiftet status fra det nuværende egnsteater.

- Vi ved endnu ikke, hvem der kommer til at sidde i bestyrelsen fra 1. januar, men jeg har indstillet til, at bestyrelsen samles i januar, så vi kan få lagt en strategi, siger Gitte Lillelund Bech, formand for Fredericia Teater.

Den ny bestyrelse bliver sammensat af seks personer. Fredericia Kommune udpeger to medlemmer, kulturministeren udpeger to, Statens Kunstfond udpeger et medlem, og medarbejderne udpeger et.

- Jeg håber at fortsætte, og jeg har på forhånd besluttet, at vi ikke i den gamle bestyrelse har taget stilling til spørgsmålet om det ny teater. Det bliver den ny bestyrelse, der skal tage den bold op, siger Gitte Lillelund Bech.

Hun ser frem til samarbejdet med kommunen om at få truffet det endelige beslutningsgrundlag.

- Vi melder os meget klart på banen med hensyn til arbejdet med både folkeaktier og at fundraise. Vi har allerede i dag stærke partnerskaber med erhvervslivet, og det ser jeg optimistisk på kan fortsætte og udvikles i forhold til et nyt teater, siger hun.

Vi melder os meget klart på banen med hensyn til arbejdet med både folkeaktier og at fundraise. Vi har allerede i dag stærke partnerskaber med erhvervslivet, og det, ser jeg optimistisk på, kan fortsætte og udvikles i forhold til et nyt teater.

Formand for Fredericia Teater Gitte Lillelund Bech

Annonce

Ærgerlig øretæve

At økonomien har været udfordret i 2019, lægger hun ikke skjul på.

- Det var piv-ærgerligt, at "Prinsen af Egypten" ikke solgte de billetter, vi havde håbet på, men det må vi tage til efterretning. Vi skal i næste uge godkende næste års budget, og det bliver meget konservativt. Det, synes jeg i forvejen, vi har været, men vi skal ind at sikre en drift, hvor vi får opbygget en egenkapital, så vi kan tåle, at en forestilling ikke går som ventet, siger Gitte Lillelund Bech.

I den sammenhæng har bestyrelsen også slået fast, at det ikke skal være en automatik, at forestillinger spiller i København efter at være spillet i Fredericia.

- Men ligger der ikke kontraktlige hensyn i, at der laves opsætninger i København?

- Hvis Disney kræver, at der også spilles i København, så lever vi med det, men det skal være en vurdering fra gang til gang. Men vi ønsker at vænne folk til, at det er i Fredericia de skal se musicals, understreger formanden.

Om 14 dage har Disneys "Tarzan the Musical" premiere på Falkonerscenen i København, og der er stadig godt med billetter.

- Jeg er nu fortrøstningsfuld. Københavnerpublikummet er anderledes end i Fredericia. De køber ikke billetter i god tid, så jeg tror på, at når vi først er i gang, så vil det gå godt. De får en forestilling, som de aldrig har set på en københavnsk scene, siger Gitte Lillelund Bech.

Annonce

Nordeuropas bedste

Når den nye bestyrelse er trukket i arbejdstøjet, så bliver fremtidsvisionen for et nyt teater i fokus. Teatret skal placeres i Kanalbyen, og tager Gitte Lillelund Bech sine mest optimistiske briller på, så står der Nordeuropas mest moderne musicalteater om tre-fire år.

- Vi har kvaliteten på plads i forestillingerne til at spille de bedste musicals i Fredericia, og får vi rammerne, så kan vi også tiltrække både hele Danmark og publikum fra Nordtyskland, vurderer Gitte Lillelund Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Efter ballade ved pokalfinalen: Politiklagenævn skal se nærmere på knippelslag

Annonce