Annonce
Sydjylland

Ny bestyrelsesformand vil samle brancheforening

Christian S. Madsen har tidligere erfaring fra både små-, mellem- og store transportvirksomheder. Nogle kompetencer, som han tror bliver vigtige i bestræbelserne på at samle ITD. Foto: ITD
Den nye formand, Christian S. Madsen, vil samle transport brancheorganisationen. I ugerne op til generalforsamlingen var der stridigheder mellem organisationens store og små virksomheder.

Generalforsamling: Lørdag fik brancheorganisationen for de danske transport og logistikvirksomheder, ITD, ny formand. Posten er blevet besat af Christian S. Madsen.

- Jeg er ydmyg og stolt over, at jeg er blevet valgt som formand, siger han.

Det vakte en opsigt, da Peter og Mogens Therkelsen, der er henholdsvis administrerende direktør og bestyrelsesformanden i den store transport virksomhed H.P. Therkelsen, i ugerne op til generalforsamlingen havde sendt et brev rundt til medlemmerne af organiasationen, hvor der stod, at folk skulle skaffe så mange fuldmagter som muligt, så de kunne få den rigtige bestyrelse.

- Vi skal kunne rumme både store og små virksomheder. Det, jeg skal være med til, er, at få folk til at forstå, at vi er en mangfoldig brancheforening. Jeg tror, at jeg vil være god til at skabe forståelse for bredden i vores organisation. Vi skal se det som en styrke, at vi er mangfoldige, og så skal vi samles om de mange ting, som vi er enige om, for vi er jo enige et langt stykke hen ad vejen, siger Christian S. Madsen, der er ny formand for ITD.

Han har selv erfaring fra både store og små transportvirksomheder. Christian S. Madsen gør også opmærksom på, at bestyrelsen er blevet sammensat ud deres virksomheders størrelse. Der er en gruppe, der har en omsætning på over 20 millioner kroner, en gruppe på under 20 millioner kroner og en blandet gruppe. Det gør, at alle virksomhederne i organisationen har mulighed for at blive hørt.

Annonce

Det, jeg kan være med til, er, at jeg skal få folk til at forstå, at vi er en mangfoldig brancheforening. Christian S. Madsen, ny formand for ITD.

Styrker positionen i Bruxelles

De to frontfigurere fra H.P. Therkelsen kritik gik blandt andet på, at ITD det seneste år ikke har varetaget firmaernes internationale interesser godt nok.

På generalforsamlingen kom det dog frem, at ITD inden for den nærmeste fremtid har planer om at ansætte en person mere, der får base i Bruxelles.

- Vi vil gerne være stærke på den politiske side, og vi kan se, at lovgivningen har stor indflydelse på vores branche. Flere af de store, vigtige beslutninger bliver truffet dernede. Vi kan se, at EU og Bruxelles i fremtiden bliver et endnu vigtigere område for os, og derfor ønsker vi i fremtiden at gøre endnu mere, end vi gør i dag, siger Christian S. Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce