Annonce
Navne

Ny bibliotekar: Lone er en vaskeægte læsehest

Vejen Biblioteks nye bibliotekar Lone Pedersen glæder sig til, at biblioteket kan åbne igen. Foto: Jacob Schultz
55-årige Lone Pedersen er ny bibliotekar på Vejen Bibliotek. På grund af corona-nedlukningen er det endnu ikke så meget, bibliotekets brugere har set til hende - men det glæder hun sig til at råde bod på, når pandemien og restriktionerne er fortid.
Annonce

Vejen: Mangler du et godt tip eller inspiration til en god bog, så er der hjælp at hente hos Lone Pedersen, Vejen Biblioteks nye bibliotekar, for hun er en vaskeægte læsehest.

- Jeg læser nok omkring 100 bøger om året, og der er altid bøger på ønskesedlen til jul og fødselsdag, smiler hun.

Lone Pedersen er startet i sin nye stilling tilbage i oktober, og hun har stort fokus på den digitale udvikling af de mange platforme, som biblioteksverdenen rummer.

- Jeg har de sidste 21 år arbejdet på biblioteket i Esbjerg, og var her med til at udvikle de digitale platforme. Jeg underviste også en del på ungdomsuddannelserne - blandt i, hvordan eleverne kunne udnytte de mange tilbud, biblioteket har, fx når eleverne skulle lave opgaver, forklarer hun.

Annonce

Fra fynsland

Selvom man umiddelbart ikke kan høre det, så er Lone født og opvokset i Odense, og bor i dag i Middelfart.

- Jeg har boet så mange år i Jylland, så min fynske dialekt er blevet væk, griner Lone.

Den 4-årige bibliotekar-uddannelse kom i hus i Aalborg, og efterfølgende flyttede hun til Fredericia.

- De første par år var det svært at finde job, men så fik jeg arbejde på Fredericia Bibliotek. Så jeg har efterhånden været i branchen længe. Det var også her, jeg fandt min mand Jørgen, der er biblioteksassistent, fortæller hun.


Jeg er i gang med en masse ting på de digitale platforme. Blandt andet skal der pustes mere liv på Facebook.

Lone Pedersen


I parrets hjem i Middelfart bor også golden retrieveren Jessie og med en hund i huset, bliver det til mange gåture i naturen omkring Middelfart.

- Det er egentlig ikke fordi, jeg er så vild med at gå ture - det er ligeså dejligt at komme indenfor igen. Jeg holder meget af mit strikketøj - og mine bøger. Jeg kan bedst lide fysiske bøger, men jeg bruger efterhånden alle platforme. Er jeg selv i bilen, hører jeg fx lydbøger, fortæller Lone videre.

I hjemmet har hun et hel værelse med bøger, og selvom Lone Pedersen læser fra en bred pallette, så er det krimi-genren, hun sværger mest til.

- Specielt den danske forfatter Jesper Stein og den amerikanske forfatter Michael Connellys værker er jeg fan af. De skriver virkelig stærke krimibøger, siger Lone Pedersen.

Vil du have gode tip til din næste bog, så skriver Lone Pedersen fremover hver uge "Bibliotekarens Klumme" i Ugeavisen Vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce