Annonce
Erhverv

Ny bod i streetfood: Pizza på menukortet

PizzaMamma åbner i Urbania Streetfood til 2. marts. Arkivfoto: Kathrine Jensen
Til marts åbner PizzaMamma i Urbania Streetfood.

Fredericia: Folk med smag for det italienske køkken kan glæde sig til 2. marts. Her åbner Camilla Sørensen madboden PizzaMamma i Urbania Streetfood i Gothersgade og erstatter den tyrkiske bod, Ottos Anatolian Food, som lukkede i januar.

- Jeg har snakket med min bedre halvdel om at det kunne være spændende at prøve. Han (Rasmus Herlufsen, indehaver af OneTech, som beskæftiger sig med storkøkkener, red.) har dog ikke tid til det, men det vil jeg rigtig gerne – også for at få mere tid til familielivet, siger Camilla Sørensen, som tager orlov fra sit nuværende arbejde i daginstitutionen Pelikanen for at prøve sig af i restaurationsbranchen.

Den er dog ikke helt ukendt for Camilla Sørensen, som har erfaring fra sine "unge" dage.

- Jeg har tidligere arbejdet på McDonald's og har en del erfaring inden for servicefaget og arbejdet med mennesker, siger hun.

Annonce

Henvender sig til familien

For flere boder i de danske streetfoods gælder det, at det er udbredte koncepter, som findes flere steder. PizzaMamma findes dog ikke i andre byer.

Ifølge Camilla Sørensen er det italienske køkken savnet i den fredericianske streetfood.

- Vi er selv kommet der meget, og vi synes, at det har været mangel på en bod, som henvender sig til alle i familien. Det gør pizzaen, siger hun.

Menukortet vil, som navnet PizzaMamma antyder, bestå af pizza. Ligeledes kan der løbende komme flere klassiske italienske retter til på sigt.

- Men det kommer an på, hvordan det kører, for har vi lynende travlt med pizza, holder vi os formentligt til det, og så kan det være, at vi udvider, så der for eksempel kommer en suppedag eller noget lignende, siger Camilla Sørensen og tilføjer, at nøgleordet for maden bliver friske råvarer.

Madboden kommer efter planen til at beskæftige otte ansatte, som findes i den kommende periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce