Annonce
Nordtyskland

Ny bog: Far og søn havde et liv fyldt med kamp

SA-trop marcherer gennem Flensborg. Foto: Peter Hattesen.
Holger Hattesen og hans far Peter var begge kunstnere, men også forkæmpere for danskheden i Flensborg. Ny dobbeltbiografi fortæller familiens historie i blandt andet nazitiden.

FLENSBORG: Den 21. november præsenterer Lars Erik Bethge sin ny dobbeltbiografi "Rygrad", der handler om de dansksindede flensborgere Peter og Holger Hattesen. De to mænd - far og søn - drev fra 1931 til 1993 den kendte kunsthandel Hattesen i Flensborg. Deres familiehistorie omfatter krigstraumer, forfølgelse og modstandsarbejde under nazi-diktaturet, kampen for Sydslesvigs genforening med Danmark efter Anden Verdenskrig og ønsket om en dansk-tysk forsoning. Det skriver forfatteren i en pressemeddelelse.

Både Peter og Holger Hattesen var kunstnere. Faderen var fotograf, sønnen var en af det 20. århundredes mest fremtrædende, danske billedkunstnere syd for grænsen.

„Rygrad“ præsenteres den 21. november kl. 19 i den nedlagte købmandsbutik i Norderstraße 78 i Flensborg. Her er der også en lille udstilling med værker af Peter og Holger Hattesen.

Bogen udkommer på både dansk og tysk.

/JV

Selvportrætter af Peter Hattesen fra 1930erne og Holger Hattesen fra 1990.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce