Annonce
Sønderborg

Ny bog går bagom filmen 'I Krig & Kærlighed'

Forfatter Karsten Skov, til højre, og kulturredaktør Hans Christian Davidsen udgiver en bog, som går bag om filmen 'I Krig & Kærlighed'. Foto: Claus Thorsted

Forfatter Karsten Skov og kulturredaktør Hans Christian Davidsen udgiver bogen 'I Krig & Kærlighed - En bog om filmen og 1. Verdenskrig'. Bogen er fyldt med fakta og billeder om verdenskrigen og filmen.

I februar og marts indtog filmselskabet Fridthjof Film Als og Tønder for at optage selskabets største filmproduktion til dato. Den 11. november på 100-årsdagen for første verdenskrigs afslutning fik filmen 'I Krig & Kærlighed' gallapremiere i Sønderborg. Nu sætter en ny bog, 'I Krig & Kærlighed - En bog om filmen og 1. Verdenskrig', fokus på både første verdenskrig og filmen, som havde et budget på 42,5 millioner kroner.

Filmen er inspireret af romanen 'Knacker', som er skrevet af den sønderjyske forfatter Karsten Skov. Det er ham, der udsender bogen, sammen med kulturredaktør Hans Christian Davidsen fra Flensborg Avis.

- Bogen er fyldt med flotte billeder og tager udgangspunkt i de personer, der er med i filmen, filmprocessen og det historiske i første verdenskrig samt de steder, filmen er optaget, siger Karsten Skov.

Filmen havde hovedlocation ved Havnbjerg Mølle på Nordals, men den er også optaget i Nørreskoven på Als, ved Augustenborg Slot, ved Ballebro Færgekro nær Sønderborg, på Sønderborg Havn, i Flensborg samt i Tønder.

Bogen indeholder historiske kapitler om tiden 1914-1918, da omkring 30.000 sønderjyder måtte trække i tysk uniform og drage til fronten. Godt 6000 kom aldrig hjem. Bogen er rig på historiske fotos og fotos fra filmen.

Bogen

Bogen udkommer på Gyldendal og præsenteres ved en reception i Arnold Busck i Borgen i Sønderborg lørdag den 15. december klokken 14. Her signerer de to forfattere bogen. Man kan også møde forfatterne i boghandlen i Nordborg samme dag klokken 11 samt i boghandleren i Tønder den 22. december klokken 11. Bogen udkommer den 14. december og koster 250 kroner.

Karsten Skov og Hans Christian Davidsen fortæller både om verdenskrigen og filmen i bogen. Foto: Claus Thorsted

Anekdoter fra filmen

Det er Fridthjof Film, der har taget initiativ til bogen, som især henvender sig til gymnasier og de ældste årgange i folkeskolen. Det er især i medie- og historiefaget, hvor bogen kan bruges.

- Men sønderjyder vil helt sikkert også mene, det er en spændende bog for dem. Vi bruger filmen og Sønderjylland til at fortælle om første verdenskrig, siger Hans Christian Davidsen.

Med historiske billeder og tekster giver bogen et indblik i krigens forløb og konsekvenserne for befolkningen i Sønderjylland.

- Men der er også det pædagogiske aspekt, hvor man lærer om, hvordan film bliver til. Hvad er visuel effects, hvad er runner eller en location manager, siger Hans Christian Davidsen.

I bogen er der også interviews med hovedrolleindehaverne som Sebastian Jessen og Rosalinde Mynster, som spiller ægteparret, der bliver splittet under første verdenskrig, samt instruktør Kasper Torsting og filmproducent Ronnie Fridthjof, der har skrevet manuskriptet til filmen.

- Bogen fortæller om udviklingen fra idé til færdig film, hvor utallige tråde skulle knyttes for at få filmen klar. Der er også anekdoter fra optagelserne. Hvordan får man for eksempel 80 mand, udstyr og mad ud til optagelserne ved Taksensand Fyr i Nørreskoven, siger Karsten Skov.

Forfatter Karsten Skov, til højre, og kulturredaktør Hans Christian Davidsen udgiver en bog, som går bag om filmen 'I Krig & Kærlighed'. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce