Annonce
Erhverv

Ny brancheforening opstår: Lokal shipping-direktør valgt som formand

Administrerende direktør i Fredericia Shipping er blevet valgt som formand i den nye brancheforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Danske Havnevirksomheder og Danmarks Skibsmæglerforening er fusioneret i ny brancheforening.
Annonce

Fredericia: Administrerende direktør i Fredericia Shipping A/S Klaus G. Andersen er blevet formand i den nye brancheforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV).

Det besluttede bestyrelsen 15. januar, skriver Danske Shipping- og Havnevirksomheder i en pressemeddelelse.

DSHV er en ny brancheforening i Dansk Industri med hovedsæde i København. Foreningen opstod 1. januar 2020 som en fusion af Danske Havnevirksomheder og Danmarks Skibsmæglerforening.

DSHV har cirka 110 danske medlemsvirksomheder, som beskæftiger sig med havneterminaldrift, godshåndtering, shippingvirksomhed, befragtning og anden virksomhed relateret til havne og søtransport.

- Som formand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder glæder jeg mig til at samle branchen i vores ny og styrkede brancheforening, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:

- Det er en spændende tid med mange udfordringer - blandt andet byudvikling af havne og hele den grønne omstilling. Jeg vil gøre mit bedste for, at vi i Danske Shipping- og Havnevirksomheder kan være med til at levere resultater til gavn for medlemmerne og for samfundet.

Ny bestyrelse

DSHV’s bestyrelse er en sammenlægning af de to oprindelige foreningers bestyrelser. Bestyrelsen består derfor foreløbig af 14 medlemmer, som er følgende:
Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping
Henrik Otto Jensen, Niels Winther / Esteph / Scandinavian Auto Logistics
Lars Jespersen, SDK Shipping
Ronnie Hulstrøm, Baltic Shipping Company
Per Jensen, Blue Water Shipping
Jan Timmermann, Cosco Shipping
Jens Toft, Danish Agro
Lars Holm Hansen, DLG
Ulf Stephenson, Holship
Steen Gliese Pedersen, Safesea Transport Europe
Peter Møller, Saga Shipping
Jakob Juhl, Samtank
Henrik Dinnsen, Svane Shipping
Gustav Jakobsen, Schultz Shipping
Annonce

SDK Shipping har også plads i bestyrelsen

Ud over valget af Klaus G. Andersen som formand blev Henrik Otto Jensen, administrerende direktør i Niels Winther-gruppen, samt administrerende direktør i SDK Shipping A/S Lars Jespersen valgt som henholdsvis 1. og 2. næstformand.

Samtidig udpegede bestyrelsen Jakob Svane til sekretariatschef for DSHV, og han danner sammen med chefkonsulent Jesper Sebbelin rygraden i DSHV’s sekretariat.

DSHV er dermed fuldt operationel og vil i den nærmeste fremtid offentliggøre både nyt logo og webside samt en række politiske hovedprioriteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce