Annonce
Erhverv

Ny brancheforening opstår: Lokal shipping-direktør valgt som formand

Administrerende direktør i Fredericia Shipping er blevet valgt som formand i den nye brancheforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Danske Havnevirksomheder og Danmarks Skibsmæglerforening er fusioneret i ny brancheforening.

Fredericia: Administrerende direktør i Fredericia Shipping A/S Klaus G. Andersen er blevet formand i den nye brancheforening Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV).

Det besluttede bestyrelsen 15. januar, skriver Danske Shipping- og Havnevirksomheder i en pressemeddelelse.

DSHV er en ny brancheforening i Dansk Industri med hovedsæde i København. Foreningen opstod 1. januar 2020 som en fusion af Danske Havnevirksomheder og Danmarks Skibsmæglerforening.

DSHV har cirka 110 danske medlemsvirksomheder, som beskæftiger sig med havneterminaldrift, godshåndtering, shippingvirksomhed, befragtning og anden virksomhed relateret til havne og søtransport.

- Som formand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder glæder jeg mig til at samle branchen i vores ny og styrkede brancheforening, siger Klaus G. Andersen og fortsætter:

- Det er en spændende tid med mange udfordringer - blandt andet byudvikling af havne og hele den grønne omstilling. Jeg vil gøre mit bedste for, at vi i Danske Shipping- og Havnevirksomheder kan være med til at levere resultater til gavn for medlemmerne og for samfundet.

Annonce

Ny bestyrelse

DSHV’s bestyrelse er en sammenlægning af de to oprindelige foreningers bestyrelser. Bestyrelsen består derfor foreløbig af 14 medlemmer, som er følgende:
Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping
Henrik Otto Jensen, Niels Winther / Esteph / Scandinavian Auto Logistics
Lars Jespersen, SDK Shipping
Ronnie Hulstrøm, Baltic Shipping Company
Per Jensen, Blue Water Shipping
Jan Timmermann, Cosco Shipping
Jens Toft, Danish Agro
Lars Holm Hansen, DLG
Ulf Stephenson, Holship
Steen Gliese Pedersen, Safesea Transport Europe
Peter Møller, Saga Shipping
Jakob Juhl, Samtank
Henrik Dinnsen, Svane Shipping
Gustav Jakobsen, Schultz Shipping

SDK Shipping har også plads i bestyrelsen

Ud over valget af Klaus G. Andersen som formand blev Henrik Otto Jensen, administrerende direktør i Niels Winther-gruppen, samt administrerende direktør i SDK Shipping A/S Lars Jespersen valgt som henholdsvis 1. og 2. næstformand.

Samtidig udpegede bestyrelsen Jakob Svane til sekretariatschef for DSHV, og han danner sammen med chefkonsulent Jesper Sebbelin rygraden i DSHV’s sekretariat.

DSHV er dermed fuldt operationel og vil i den nærmeste fremtid offentliggøre både nyt logo og webside samt en række politiske hovedprioriteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce