Annonce
Esbjerg

Ny busrute kan være på vej til Esbjerg: Vil fragte passagerer til næsten hele landet

Lynbussen vil åbne ruter til 135 danske byer. Fra Esbjerg kommer blandt andet ruter til Odense, Aalborg og København. Tilladelsen mangler dog, inden busserne kan køre.
Tilladelsen mangler stadig, men Lynbussen har planer om at åbne ruter i 135 af landets byer. Esbjerg får flere hovedruter til både Odense, Aarhus og København, hvis tilladelsen kommer i hus.

Esbjerg: En ny busrute kan muligvis snart fragte esbjergensere fra byen til det meste af Danmark.

Det nyopstartede Lynbussen planlægger nemlig flere ruter fra Esbjerg til blandt andre København, Aalborg og Odense, men også mange andre byer i landet.

I første omgang bliver det dog kun en rute til København og Odense. Turen til København kommer til at koste 300 kroner tur/retur, mens turen frem og tilbage til Odense koster 225 kroner.

Annonce

- Vi åbner i Esbjerg, fordi det er en af landets største byer. Der skal åbne en rute fra Esbjerg til København. Vores målsætning er, at bussen skal køre til og fra Esbjerg mange gange om dagen, siger indehaver Steen Petersen.

Lynbussen mangler dog stadig tilladelsen fra Færdselsstyrelsen, men Steen Petersen fortæller, at så snart den er i hus, vil man kunne tage bussen fra Esbjerg til København. Han fortæller, at han har fået at vide, at der er otte ugers ventetid på tilladelserne, og at de otte uger snart er gået.

Derfor forventer han, at busserne er på de danske veje inden for få uger.

Han har allerede to dobbeltdækkerbusser klar i Esbjerg, til hvis Lynbussen får tilladelsen, mens der står endnu en klar, hvis efterspørgslen viser sig stor nok.

Et stort netværk

Bussen fra Esbjerg skal være begyndelsen på et stort netværk af busser, der skal fragte borgere rundt i landet til billige priser, fortæller han. Det skal fungere lidt som DSB, hvor man kan stå af i en by og hoppe på en bus til en anden by.

Man kan for eksempel, hvis Steen Petersen lykkes med projektet, tage fra Tønder til Esbjerg og videre til Aalborg med en masse stop i små byer på vejen.

Han har planer om at få busser til 135 byer i Danmark.

- Jeg vil have det meste af netværket op at køre inden jul. Esbjerg-København bliver en hovedrute, men man skal også kunne komme til andre byer. Man kan for eksempel komme fra Esbjerg til Sønderborg, siger han.

Annonce

Store ambitioner

Selv om busserne kører til mange små byer for små priser, frygter han ikke, at Lynbussen får problemer med at løbe rundt-  hvis firmaet altså får tilladelsen af Færdselsstyrelsen.


Vi har store ambitioner. Vi vil være nummer ét.

Steen Petersen, indehaver af Lynbussen


Når de forskellige ruter, der kører til København, mødes på Fyn, skal alle passagerene nemlig skifte bus, så færre busser kører over broen. På den måde, mener han, kan han holde priserne nede.

Og på den måde mener han også, at Lynbussen kan blive et hit i Danmark.

- Vi har store ambitioner. Vi vil være nummer ét, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Politiet efterlyser to mænd efter indbrud

Annonce