Annonce
Kolding

Ny butik i Kolding sælger hjemmelavede donuts

23-årige Kevin Somsak kom til Danmark fra Slovakiet i januar. Nu har han åbnet sin egen donutbutik The Doughnuts i Søndergade. Butikken skal han drive samtidig med sit studie på SDU i Odense, hvor han begynder efter sommerferien. Foto: Steffen Nielsen

Kolding: Med smage som kokos, jordbær, Orio og Snickers er der gode muligheder for at få stillet sin trang til det søde i den nye butik The Doughnuts, som åbnede i Søndergade 25 i sidste uge.

Bag donut-butikken står den 23-årige slovak Kevin Somsak, der flyttede med sin kæreste til Kolding i januar, da hun skulle begynde at studere her.

At det lige blev donuts skyldes, at Kevin har erfaring med det søde bagværk fra sin barndom, hvor han lavede donuts sammen med sin bedstemor.

- Det er let at lave, og det giver mig mulighed for at bruge min kreativitet et sted, forklarer han.

Annonce

Skal begynde at læse

De første par uger med The Doughnuts har været en smule stille, men Kevin Somsak fortæller, at kunderne efterhånden begynder at blive flere og flere.

- Der er jo ikke mange, der kender butikken endnu, men folk begynder at komme, siger han.

Efter sommerferien begynder Kevin at studere på Syddansk Universitet i Odense. Uddannelsen kommer dog ikke i vejen for Kevins butik, som han vil køre videre med hjælp fra kæreste og venner.

Se mere på facebook.com/thedoughnutsofficial/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce