Annonce
Erhverv

Ny butik klar til åbning i Ribes gågade

Torsdag 14. november havde butikken Stjernestøv sidste åbningsdag i Ribes gågade, og allerede fredag begyndte en ny butik at rykke ind. Foto: Kåre Welinder
Ribe får en ny brugskunstforretning i gågaden, når butikken Huset Ribe åbner. Manden bag ejer i forvejen kendte forretninger på Rømø og Fanø.

Ribe: Det er gået stærkt for Søren Olesen fra Skærbæk, siden han for nyligt erfarede, at butikken på adressen Nederdammen 37 i Ribes gågade, der tidligere husede butikken Stjernestøv, blev ledigt.

Søren Olesen ejer i forvejen brugskunstforretningerne Rømø Lys og Fanø Lys, og han åbner nu en tredje butik i samme stil i Ribe, der dog ikke får navnet Ribe Lys, men derimod Huset Ribe.

- Jeg er altid kommet meget i Ribe, og har faktisk i flere år haft kig på byen i forhold til at åbne butik her, siger Søren Olesen, der ikke har tænkt sig at have produktion af stearinlys i Ribe, som han har i de to andre butikker, men derimod vil koncentrere sig om brugskunst, delikatesser, gavekurve med mere.

Og det er gået stærkt med at få det hele gjort klart til at udvide med butik nr. 3 for Søren Olesen.

- Det er gået ret hurtigt. Christiane fra Stjernestøv ville gerne ud, så det hele passede godt sammen, og jeg ville gerne have julesalget med, og det når jeg nu, siger Søren Olesen, der åbner butikken onsdag 27. november.

- Jeg slog til, da muligheden var det, og jeg mener butikken passer rigtigt godt til byen, så jeg glæder mig til at åbne, siger Søren Olesen, der ser frem til at byde kunderne velkommen, og nå at være med til julehyggen under Peters Jul i Ribe.

I de andre byer, hvor Søren Olesen har butik, har han engageret sig meget i det lokale liv, og det har han også tænkt sig at gøre i Ribe med indmeldelse i handelsstandsforeningen og deltagelse i de mange kulturelle arrangementer, Ribe som by er kendt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce