Annonce
Esbjerg

Ny butikskonkurs i Esbjergs nye shoppingcenter

Det vrimler med kunder i Broen i disse juledage, men modetøjsbutikken My Missing Link er lukket efter konkurs i sidste uge. Arkivfoto

Modetøjsbutikken My Missing Link i Broen Shopping er gået konkurs. Det er butikskonkurs nummer to siden centrets åbning, men det er helt normalt, beroliger centerchefen.

Esbjerg: Endnu en forretningsdrivende i Esbjergs forholdsvist nye indkøbscenter Broen Shopping har måttet kaste håndklædet i ringen.

My Missing Link med modetøj i den lave og moderate prisklasse var med fra starten, da Broen åbnede i påsken sidste år, men butikken når ikke at gøre julehandlen færdig. Midt i sidste uge blev butikken og dens ejer Hege Birkedal nemlig taget under konkursbehandling efter dekret afsagt ved Skifteretten i Esbjerg.

Det er samtidig den anden butikslukning efter en konkurs i Broen Shopping. Den første fandt sted tilbage i april, hvor Mundskænken Broen, som var specialiseret i vin, spiritus, chokolade, delikatesser og specialøl, måtte lukke som følge af en konkurs.

Advokat og partner Stefan Nielsen, Thuesen Bødker & Jæger, ønsker som kurator blot at sige, at tøjforretningens indtægter og udgifter ikke hang sammen, mens indehaveren af My Missing Link slet ikke ønsker at udtale sig.

Det samme gør sig gældende hos centerchef Janni Baslund Dam, Broen Shopping i forhold til konkursens årsag.

Annonce

Erfaringen viser, at cirka ti procent af butikkerne skiftes ud inden for de første to år.

Janni Baslund Dam, centerchef, Broen Shopping

Butikker udskiftes

Centerchefen understreger dog samtidig, at hverken konkursen hos My Missing Link eller Mundskænken skyldes krise i det centralt beliggende indkøbscenter.

- Vi er som én, stor fælles familie hernede, og når sådan noget her sker, når det ikke går som ønsket, er vi naturligvis alle sammen berørt. Men al erfaring viser også, at et nyetableret center skal finde sit leje. Erfaringen viser, at cirka ti procent af butikkerne skiftes ud inden for de første to år. I forhold til det, synes jeg faktisk, at vi er kommet godt fra land i Broen, siger centerchefen.

Broen har omkring 60 lejemål og blot to er lukket siden åbningen i påsken 2017.

Ny lejer på plads

Janni Baslund Dam medgiver dog også, at den øgede nethandel udfordrer Broen Shopping.

- Detailhandlen er generelt ekstremt hårdt ramt af nethandlen. Det har vores egen markedsanalyse fra foråret også vist. Og noget tyder på, at kunderne her i det vestjyske er mere tilbøjelig til at handle på nettet. Det betyder så bare, at vi må skabe ekstra værdi for kunderne, og det synes jeg faktisk, at vi gør, ligesom også hele opgraderingen af Esbjerg City med ny gågade vil være med til at give kunderne en ekstra oplevelse, siger Janni Baslund Dam.

Hun oplyser desuden, at hun allerede har en ny lejer på trapperne til butikslokalet, som ligger på 1. etage ved siden af Bahne og lige overfor Aunt Betty. Hvem det er, ønsker hun ikke at oplyse, men som JydskeVestkysten tidligere har skrevet, så er Bestseller-kæden Only på vej ind i Broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Kolding

Partier dropper havneaftale: Vil beholde virksomheder på en del af havnen

Annonce