Annonce
Sønderborg

Ny bydel i Sønderborg får ’grønt’ fundament

Sønderborgs nye bydel, Linde Haven, får 'grøn' beton. Pressefoto: Jakob Lerche Fotografi
Fokus på bæredygtighed og generel mangel på råstoffer til beton-produktionen har fået folkene bag Sønderborgs kommende bydel Linde Haven til at tænke nyt og mere grønt.

Sønderborg: Når der i fremtiden flytter beboere ind i de 126 lejligheder i Sønderborgs nye bydel, Linde Haven, så følger der mindre klimaskyld med husnøglen end vanligt.

Når byggeriet engang står færdig, vil en del af fundamentet nemlig bestå af såkaldt grøn beton. I praksis betyder det, at op mod 20 procent af tilslaget af betonen vil bestå af genbrugte materiale fra andre byggerier.

Byggebranchen er nemlig en af de helt store klimasyndere, og med byggeriet på de gamle JF-grunde i byen har man lagt vægt på at leve op til FNs verdensmål, som blandt andet slår på mere bæredygtig udvikling.

Annonce

- Der har været talt meget om genbrugsbeton de seneste år, men i praksis er det endnu ikke særligt udbredt, og det ønsker vi at ændre på, siger produktionsdirektør i betonproducenten Unicon, Casper Mathiasen i en pressemeddelelse.

Det fremgår desuden, at en del af forklaringen bag valgt af den grønne beton er, at der er stigende efterspørgsel på råstoffer som sand, grus, sten, kalk og ler til bygge- og anlægsprojektet i Danmark. Derfor har man været nødt til at gå nye veje.

Den mere bæredygtige betontype har ikke givet anledning til bekymringer hos byggefolkene bag Linde Haven.- Betonen fra Unicon lever op til vores forventninger, og vi har været meget tilfredse med at arbejde med den mere bæredygtige betontype, siger direktør hos Bo Michelsen, Jeppe Markmann Olesen. Pressefoto: Jakob Lerche Fotografi

Tilslaget i beton består af sand og sten, og netop tilslaget har stod betydning for kvaliteten af betonen. Men selvom der er tale om genbrug, så giver det ikke anledning til bekymringer hos byggefolkene bag projektet.

- Vi skal være åbne over for nye løsninger og produkter og samtidig kunne stole på kvaliteten og have tillid til produktet. Betonen fra Unicon lever op til vores forventninger, og vi har været meget tilfredse med at arbejde med den mere bæredygtige betontype, siger Jeppe Markmann Olesen, direktør hos Bo Michelsen A/S, der er totalentreprenør på boligprojektet.

Bag projektet står bygherrerne Hanssen Ejendomme og Boligforenignen B42. Når Linde Haven står færdig vil det rumme 126 lejemål fordelt på 5 etagebyggerier og 34 rækkehuse.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Oprensningen af forurenet strand er færdig senere end håbet

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, han kun havde seks måneder tilbage at leve i: De har kun en time om ugen med døende søn

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Varde For abonnenter

Ægtepar i vejhelvede føler sig kørt over af kommunen: - De har taget røven på os

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Sønderjyderne har markant mindre plads end københavnerne: Her finder du Syd- og Sønderjyllands mindste og største boliger

Haderslev

Efter oversvømmede gader: Nu advarer politiet - 'får du feber, skal du kontakte læge'

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Pludselig dumpede bolden ned foran Mpindis fødder: Tordendrønet kom fra et uventet sted

Navne For abonnenter

Alle kendte Holger, der nu runder 100 år: - Heldigvis fejler knoppen ikke noget

Tarm

Mand død af ildebefindende under kørsel: Bilen trillede i grøften

Annonce