Annonce
Kolding

Ny bydel skyder op nær Vonsild

Det er denne grund, der i løbet af nogle år kan blive en helt ny bydel nær Vonsild. Foto: Nybolig

En ny bydel med udlejningslejligheder, parcelhuse og en dagligvarebutik er på vej nær Vonsild. Det er Pierre Ejendomme, der har store planer for det 12,6 hektar store område.

Vonsild: En lokal ejendomsinvestor har købt 12,6 hektar jord til et boligprojekt i Vonsild. Det oplyser erhvervsmægler Peter Bauer Mols fra Nybolig Erhverv Trekantområdet i en pressemeddelelse. Det er Pierre Ejendomme, der har planer med grunden, som nu er døbt Søholm Parken Kolding.

Pierre Legarth fra Pierre Ejendomme oplyser, at planen er at opføre 300 nye udlejningsboliger i Kolding inden udgangen af 2021, og her kommer den nye bydelsudstykning ind i billedet.

- Det er vores opfattelse, at Kolding i fremtiden vil vokse betydeligt og kobles sammen med Dalby via Vonsild, udtaler Pierre Legarth.

Annonce

Ny lokalplan

Søholm Parken kommer til at bestå af 100 boliger på mellem 80 og 130 kvm. Endvidere byggemodnes yderligere 50-60 parcelhusgrunde på 900 kvm, som skal sælges fra til private bygherrer. På længere sigt forventer Pierre Legarth, at der bliver bygget en dagligvarebutik på 1200 kvm med tilkørsel fra Vonsildvej.

Grunden på Vonsildvej ligger tæt på den nye motorvejstilkørsel til E45 og i gåafstand til Vonsild, hvor der er adgang til butikker, skole, børnehave og idrætshal.

Næste vigtige skridt i det nye byggeprojekt bliver vedtagelsen af en lokalplan for området. Planen er under udarbejdelse og forventes godkendt midt i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce