Annonce
Rejser

Ny bymidte og åbning af H.C. Andersens Hus: Odense Opening inviterer til fejring

Fotojournalist Simon Trøjgaard Jepsen har haft dronen i luften over slutfasen af byggeriet af det nye museum H.C. Andersens Hus, som åbner 30. juni. Odense Opening er navnet på byens fejring af museumsåbningen, som også er en fest for en begyndende åbning af bymidten, der også har været under ombygning i knap et årti. Odense Opening kommer til at vare en uge fra 30. juni. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Under navnet Odense Opening fejrer den fynske storby, at en genskabt bymidte er klar til at åbne, og at det nye museum H.C. Andersens Hus slår dørene op. Fejringen finder sted fra 30. juni til 6. juli og byder på en lang række gratis koncerter, talks, kunst og sjov for børn.

For Odense er denne sommer kulminationen på godt og vel et årtis arbejde med to store projekter. De skal være med til at nå kommunens vision om, at bykernen skal afspejle et sammenhængende byliv og forvandle Odense fra ”stor by til en storby”, som sloganet lød i de indledende faser. Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, der var en trafikeret færdselsåre, som skar tværs igennem byen, er det ene projekt. Det første spadestik blev taget i 2014, og det forventes af være færdig i løbet af sommeren med nye boliger, caféer, restauranter og butikker, der kobler ny og gammel bydel sammen.

Kulmination på mange års arbejde

I samme område åbner det nye museum H.C. Andersens Hus. Tankerne til museet blev allerede luftet i 2009, og nu er åbningen fastsat til 30. juni. I anledning af afslutningen på de to store projekter inviterer Odense Kommune til fejring med Odense Opening, der skal underholde, udfordre, oplyse og binde publikum sammen i nye fællesskaber gennem kunstneriske oplevelser.

Odense Opening

Finder sted fra 30. juni til 6. juli på forskellige lokationer i Odense.

Arrangementerne er gratis, men nogle af dem kræver, på grund af corona-restriktioner, tilmelding på hjemmesiden www.odenseopening.dk.

Om det udtaler borgmester, Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse:

”Åbningen af H.C. Andersens Hus er den perfekte affyringsrampe for Odense Opening, som bliver by-fejring på en måde, vi ikke har set før. Kulturliv, restauranter og butikker er endelig genåbnet, og midtbyen har med en lang række byomdannelsesprojekter fået nye og grønne arealer. Vi er for alvor klar til, at odenseanerne og gæster udefra indtager byen og bliver en del af de mange underholdende og kunstneriske oplevelser, Odense Opening lægger op til. Jeg glæder mig rigtig meget til at genopdage Odense og blive inspireret på ny.”

Odense Opening byder på et bredt program, som er inspireret af det nye H.C. Andersens Hus. Essensen af det nye museum er, at det vil tale som, og ikke om, den verdenskendte nationalforfatter.

På samme måde tager Odense Opening også afsæt i H.C. Andersens univers ud fra fem emner: viden, inspiration, kunst, musik og børn.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Marskstien har fået stjernestatus: Tag med på den 54 kilometer lange vandrerute gennem særpræget landskab

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Rejser For abonnenter

Paris: Bistroernes usikre fremtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce