Annonce
Erhverv

Ny café med stenovn: Erfaren pizza-mand byder på italiensk mad

Gevorg Gevorgian og Danuta Anna Jarema-Zdunek th. har netop åbnet det nye italienske spisested Café D'Leone i Danmarksgade 36. Foto: Peter Leth-Larsen
En erfaren pizza-mand står bag den nye Café D'Leone, som er åbnet i Danmarksgade 36. Pizzaer bagt i stenovn skal lokke kunder til.

Fredericia: "Alt vores mad er lavet fra bunden. Man kan få ægte stenovnspizzaer og hjemmelavet pasta."

Sådan siger Gevorg Gevorgian, som er bestyrer i det nye spisested Café D'Leone på Danmarksgade 36.

Caféen åbnede 3. oktober, og 35-årige Gevorg Gevorgian er en erfaren pizza-mand, som har været i branchen siden 2006. De seneste par måneder har han forberedt åbningen af Café D'Leone, som er rykket ind i lokalerne, hvor Restaurant La Barca tidligere holdt til.

En ny stenovn med tilhørende skorsten er bygget ind i caféen. På menuen er der kun italienske specialiteter til de spisende gæster. Der er også børnemenu, og fra en særlig take-away menu kan man for eksempel bestille kebab.

Gevorg Gevorgian driver caféen sammen med Danuta Anna Jarema-Zdunek, som er direktør. De har med vilje ikke kørt de store reklamefremstød endnu.

- Vi skulle lige have personalet på plads og lære vores nye stenovn godt at kende. For mig er den bedste markedsføring også mund-til-mund metoden, hvor folk anbefaler stedet til andre, efter at de selv har været her for at spise, siger Gevorg Gevorgian.

Annonce
En stenovn er bygget ind i lokalerne på Danmarksgade 36, hvor Café D'Leone er åbnet. Foto: Peter Leth-Larsen

Stod bag Davica Pizza

Det er ikke første gang, han åbner et nyt italiensk spisested. I 2008 åbnede han pizzeriaet Downtown i hjembyen Gadbjerg. Siden drev han i flere år Davica Pizza på Boulevarden i Vejle - lige i nærheden af Campus Vejle.

- Der havde vi kunder, blandt andet fra Fredericia, som spurgte, om vi ikke skulle åbne et sted med stenovnspizzaer i Fredericia, fortæller Gevorg Gevorgian om Vejle-restauranten, som nu drives af hans svoger.

Ud over den nye stenovn er der kommet sydlandsk fototapet på den bagerste væg i lokalet.

- Vi kalder det en café, for restaurant er lidt for fint efter min smag. Det er lidt en anden prisklasse. Det skal ikke bare være folk, der er fint klædt på, som kommer her. Alle er velkomne her, siger Gevorg Gevorgian.

Han har armensk baggrund, og ved siden af caféen er han familiefar til fire. Yngste barn er sønnen på to måneder, og han bor med familien i Gadbjerg.

Bestyreren trækker også på erfaringer fra en helt anden baggrund. Han har en fortid som bokser, og han vandt fire danske mesterskaber, inden karrieren stoppede i 2010.

- Jeg lærte meget af boksning om tålmodighed, udholdenhed, kommunikation. Og at kæmpe og fighte. Nu kæmper jeg for at lave gode pizzaer, siger Gevorg Gevorgian med et smil.

Café D'Leone har åbent hver dag fra klokken 16 til 21, og torsdag til lørdag udvides åbningstiden til klokken 22.

Danuta Anna Jarema-Zdunek er direktør, og Gevorg Gevorgian er bestyrer i det nye italienske spisested Café D'Leone i Danmarksgade 36. Foto: Peter Leth-Larsen
Gevorg Gevorgian og Danuta Anna Jarema-Zdunek har netop åbnet det nye italienske spisested Café D'Leone i Danmarksgade 36. Foto: Peter Leth-Larsen
Gevorg Gevorgian og Danuta Anna Jarema-Zdunek har netop åbnet det nye italienske spisested Café D'Leone i Danmarksgade 36. Foto: Peter Leth-Larsen
Gevorg Gevorgian og Danuta Anna Jarema-Zdunek har netop åbnet det nye italienske spisested Café D'Leone i Danmarksgade 36. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce