Annonce
Esbjerg

Ny chef for skolerne efter voldsom kritik: - Det viser dedikation, at så mange har en holdning

Ulla Visbech synes ikke, at det har været behageligt at høre kritikken af hendes ansættelse, men hun glæder sig alligevel til at begynde arbejdet. Arkivfoto: Mette Mørk
Ulla Visbech, der netop er blevet udpeget som ny chef for skole og kultur, ser positivt på den kritik, der de seneste dage har haglet ned over forvaltningen efter beslutning om at skære tre ledere ned til to. Hun kalder debatten et tegn på, at folk bekymrer sig om skolens fremtid. Selv glæder hun sig til jobbet og til at sætte de ansatte på skolerne fri.
Annonce

ESBJERG: ”Uambitiøst” og ”farligt”.

Det er blot to af de ord, som i løbet af de seneste dage er blevet brugt i den massive kritik af Esbjerg Kommunes beslutning om ikke at ansætte en ny skolechef efter Bo Meldgaards afgang.

Her har man i stedet valgt at skære tre chefstillinger ned til to, så Ulla Visbech, der tidligere har haft ansvaret for kulturområdet, nu også får skolerne under sine vinger. Det har særligt mødt modstand, fordi Esbjerg Kommune fra sommer er en del af et forsøg, hvor skolerne sættes fri for regler og bureaukrati.

Ulla Visbech har ikke lyst til at svare på, om kritikken er berettiget eller ej, men hun slår fast, at det er positivt, at så mange mennesker har en holdning til skoleområdet.

- Det er godt, at skolerne optager så mange mennesker. Jeg forstår godt, at det berører folk, og at de er engagerede. Sådan skal det være, når det handler om fremtiden og vores børn. Om at skabe læring, trivsel og dannelse. Hvad man mener om mig, finder jeg irrelevant. Jeg har fået en opgave, og den vil jeg gøre mit bedste for at løfte, siger hun.

Annonce

Glæder sig alligevel

Ulla Visbech fortæller, at det hverken har været behageligt eller en god start, at se de mange kritiske røster, men hun har ikke tænkt sig at lade sig slå ud af den grund.


Hvad man mener om mig, finder jeg irrelevant. Jeg har fået en opgave, og den vil jeg gøre mit bedste for at løfte

Ulla Visbech, chef for skole og kultur


- Jeg glæder mig stadigvæk helt vildt til at komme i gang. Det er en spændende tid, hvor jeg i samarbejde med de ansatte på skolerne og politikerne får lov til at folde et stort forsøg ud. Det er det, der har været fokus på mig. At få implementeret en kultur, hvor der er mindre styring og mere ledelse, siger hun.

Alligevel forstår hun godt, at nogen er bekymrede for, at der nu bliver to chefer, der skal håndtere de områder, som tre tidligere havde ansvaret for.

- Det er ikke anderledes end når der effektiviseres andre steder. Det er et vilkår, og det betyder, at vi skal tænke anderledes. Det kan der komme noget positivt ud af, og jeg synes, vi har en god chefgruppe, som arbejder godt sammen. Det har coronanedlukningen også vist os. At det fungerer godt, når vi arbejder på tværs af områder.

Annonce

Ikke helt grøn

Netop arbejdet på tværs af for eksempel kultur og skoleområderne er noget af det, Ulla Visbech har brugt meget tid på i sin tidligere stilling som chef for Kultur og Pædagogik. Derfor understreger hun også, at hun altså ikke er helt grøn på området.

- Jeg har været ansat i Esbjerg Kommune i næsten syv år. Jeg har været tæt på udviklingen på blandt andet Bakkeskolen og Præstegårdskolen, og det er noget af det, jeg kan bidrage med. At understøtte og facilitere udviklingen på skolerne. Sådan har jeg tidligere arbejdet, siger Ulla Visbech, der kalder frihedsforsøget en gave til skolerne.

- Nu kan lærere og pædagoger selv være med til at bestemme, hvordan vi får skolen i en endnu bedre retning. Det er for mig det store ved det her. At de ansatte sættes fri. Det er min erfaring, at det kommer til at blomstre, når man viser tillid, og det har jeg tænkt mig at gøre, siger Ulla Visbech.

Om Ulla Visbech

53 år gammel.

Bor i Vejle med sin mand Rex.

I en omstrukturering af ledelsen i Børn og Kultur blev hun for nyligt ansat som chef for skole- og kulturområdet.

Her går man fra tre chefstillinger til to. Noget, der har vakt stor debat.

Ulla Visbech er tidligere chef for Kultur og Pædagogik.

Hun var fra 2014-2019 chef for Pædagogik & Undervisning i Esbjerg Kommune.

Hun bruger en stor del af sin fritid på arbejde i FDF, hvor hun sidder i hovedbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce