Annonce
Aabenraa

Ny chef skal sikre fremtidens efteruddannelse

47-årige Tina Hertz Skafte ny afdelingschef for kurser og efteruddannelse på Sosu Syd. PR-foto
47-årige Tina Hertz Skafte satser på efteruddannelse tilpasset kundernes vilkår

Aabenraa: Den nye chef for afdelingen for kurser og efteruddannelse på SOSU Syd, Tina Hertz Skafte, har været fem år på skolen som ledelseskonsulent og skal nu løfte taktstokken over hele kursusdelen på skolen, som er ganske omfattende.

- Mange tænker måske, at vores skole kun uddanner Sosu-personale og pædagogiske assistenter, men vi står altså også for hele efteruddannelsesdelen inden for Sosu-området for både kommuner og regionen. Og så har vi selvfølgelig også pædagogiske kurser til for eksempel dagplejere, forklarer Tina Hertz Skafte i en pressemeddelelse.

Opgaven som chef bliver i høj grad at holde kurserne ajourført, så de passer til de behov, der er i kommunen lige nu.

Annonce

Fremtiden i sigte

Lotte Dalegaard Pedersen, direktør på SOSU Syd, understreger, at hun mener, at med valget af Tina Skafte har SOSU Syd fundet en chef, som har fremtiden i sigtekornet, og som kan give plejeområdet et fremtidssikret kompetenceløft.

Tina Hertz Skafte glæder sig til at tage på opsøgende besøg hos kommuner og region og imødekomme sektorernes efterspørgsel og afdække efteruddannelsesbehovet i det sønderjyske.

- Jeg vil også bestræbe mig på at tilbyde et udbud af efteruddannelse, som er tilpasset kundernes vilkår, og som er fleksibelt. For eksempel vil vi tilpasse vores udbud til arbejdsmarkedets arbejdstider og tilbyde fjernundervisning og digital undervisning på alle tider af døgnet, siger Tina Hertz Skafte, der tiltrådte 1. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce