Annonce
Coronavirus

Ny corona-rekord: Smitten stiger i alle syd- og sønderjyske kommuner undtagen Fanø og Billund

Ifølge nye tal er Region Syddanmark nu den region med næstflest corona-indlagte. Foto: Jens Thaysen
Ny dansk corona-rekord forplanter sig til det meste af Syd- og Sønderjylland. Her har alle kommuner på nær to oplevet en stigning i smitten fra mandag til tirsdag.
Annonce

Status: Nok engang slår coronavirussen sin egen kedelige rekord i Danmark. Siden mandag er der på landsplan registreret 1353 nye smittetilfælde, og det er det højeste hidtil.

Det høje smittetal afspejler sig i Syd- og Sønderjylland. Her har otte ud af ti kommuner i JydskeVestkystens udgivelsesområdet oplevet en stigning i antallet af nye smittede fra mandag til tirsdag.

Det viser tirsdagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Smittetal tirsdag den 3. november

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er mandagens tal)

Varde: 37 (30)

Esbjerg: 81 (79)

Fanø: 1 (2)

Billund: 22 (24)

Vejen: 31 (30)

Kolding: 94 (92)

Haderslev: 39 (35)

Tønder: 50 (47)

Aabenraa: 54 (46)

Sønderborg: 93 (89)

Størst er stigningen i Aabenraa og Varde, der har haft henholdsvis otte og syv nye smittefælde siden mandag målt over de seneste syv dage. Tirsdag kom det frem, at Aabenraa Kommunes viceborgmester Ejler Schütt (DF) er coronaramt, hvilket har sendt flere byrådsmedlemmer, herunder borgmester Thomas Andresen (V), i selvisolation.

I de øvrige kommuner er smitten steget med mellem en og fire nye tilfælde.

Kun på Fanø og i Billund er smitten faldet en smule. På Fanø fra to til én nye tilfælde, og i Billund fra 24 til 22 nye tilfælde. Det betyder, at Fanø som den eneste kommune i landsdelen nu sniger sig under myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Tønder er stadig topscorer med 134 smittede per 100.000 indbyggere skarpt efterfulgt Sønderborg med 125,5 smittede per 100.000 indbyggere.

Tirsdagens gode nyhed er, at kontakttallet er faldet fra 1,2 til 1,1 - det vil sige, at ti coronasmittede i gennemsnit smitter 11 andre, mens det før var 12.

Fire er døde med coronavirus siden mandag. Det samlede antal indlagte er faldet med fem til 169 på landsplan. 22 ligger på intensiv, og 14 i respirator.

Region Syddanmark er den af landets regioner med næstflest indlæggelser, idet 36 coronapatienter er indlagt på et af regionens sygehuse. I Region Hovedstaden er tallet 70. Til gengæld har Syddanmark næstfærrest indlagte på intensiv, hvor der kun er to. Begge ligger i respirator.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce