Annonce
Sønderborg

Festen er igen udsat: Præster rykker konfirmationer

En række piger og drenge må endnu en gang se deres konfirmationsdato blive skubbet. Arkivfoto: Timo Battefeld
Flere sogne har besluttet eller overvejer at skubbe planlagte konfirmationer fra første weekend i juni til senere på året.
Annonce

Sønderborg: Regeringens corona-udmeldinger i sidste uge har nu fået flere sogne til at rykke deres konfirmationer væk fra første weekend i juni.

- Jeg havde håbet til det sidste, at vi kunne afvikle konfirmationerne før sommeren, men som jeg ser udmeldingen nu og for at give alle ro på, flyttes konfirmationerne til efter sommerferien. Lad os så håbe på, at der er ro på der, skriver Karen Møldrup Rasmussen, præst i Sottrup og Nybøl.

Hun begrunder med, at der nu er forsamlingforbud for mere end 10 personer til og med den 7. juni, ligesom hun nævner, at man først efter den 18. maj ved, hvad kirken kan. I Nybøl og Sottrup er konfirmationerne rykket fra 6.-7. juni til den 12.-13. september.

- Det betyder forhåbentligt, at alle bliver konfirmeret sammen, og at alle kan få dem med til konfirmationen, som de gerne vil. Jeg ved, det giver udfordringer, men det er det bedste, jeg kan gøre i en svær tid.

Det betyder forhåbentligt, at alle bliver konfirmeret sammen, og at alle kan få dem med til konfirmationen, som de gerne vil. Jeg ved, det giver udfordringer, men det er det bedste, jeg kan gøre i en svær tid.

Karen Møldrup Rasmussen, præst i Sottrup og Nybøl

Annonce

Forældrene bestemmer

Biskop Marianne Christiansen har tidligere opfordret sognene til at bibeholde konfirmationerne i juni. Det bliver i øjeblikket set på muligheden for en dispensation til konfirmationer før den 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet bliver hævet til 30-50.

Også Rinkenæs Korskirke har rykket konfirmationen fra 6. juni til nu 22. august, som var en alternativ dato, man hele tiden havde opereret med.

- Vi kan ikke satse på eventuelt at få en dispensation, så beslutningen var ikke så svær. For hvad så bagefter kirken? Så skulle forældrene også have en dispensation til at opholde sig flere sammen, forklarer sognepræst Marianne Østergård Petersen.

Flere flytninger af konfirmationer kan være på vej. I Svenstrup vil sognepræst Maiko Barbara Cordelia Miyamoto tirsdag mødes med forældrene og lade dem bestemme, om konfirmationen den 6. juni skal rykkes til et senere tidspunkt.

Annonce

Afklaring om få dage

Også i Ketting og Asserballe er man i tvivl angående de planlagte konfirmationer den 6.-7. juni. Her overvejer man at rykke til den 19. og 20. september, som var datoer sognepræst Mette Dolberg bragte i spil for en måned siden.

- Det er usikkert det hele, men jeg vil gerne vide noget mere, før jeg siger nej til juni. Jeg regner med en afklaring i den her uge, siger hun.

En række andre sogne har planlagt konfirmationer i 2. og 3. weekend af juni. Det drejer sig om Kværs, Adsbøl, Gråsten, Egen og Ullerup.

- Vi afventer nyt fra biskoppen, men håber at holde det i juni. De har glædet sig siden vinterferien og forhåbentlig kan de stadig passe tøjet. Det bliver ikke en konfirmation, som man er vant til, hvor der er stopfyldt med 600 mennesker, men det skal nok kunne lade sig gøre, siger Kitty Hovgaard, sognepræst i Egen, hvor der er planlagt konfirmation 14. og 21. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce