Annonce
Billund

Ny cykelsti på vej til Skjoldbjerg og Almstok - men hele vejen skal flyttes først

En kommende cykelsti fra Skjoldbjerg til Koldingvej skal ligge på sydsiden af vejen - hvilket vil sige til højre side af vejen på billedet. Det giver lidt pladsproblemer her i Almstok, og forvaltningen skal derfor i gang med at regne på, hvad det vil koste at flytte vejen en smule, så cykelstien kan være der. Foto: Alex Hermann.
Politikerne vil have, at en ny cykelsti fra Skjoldbjerg til Koldingvej følger vejen. Det vil så kræve, at hele vejen bliver skubbet på grund af nogle huse, der ligger meget tæt på vejen. Prisen på sådan en vejflytning skal nu undersøges.

Skjoldbjerg/Almstok: En ny cykelsti fra Skjoldbjerg over Almstok til Koldingvej vil blive et større arbejde end bare at anlægge selve cykelstien. Politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at en ny cykelsti på strækningen skal ligge på den sydlige side af Skjoldbjergvej, og det kommer til at give nogle udfordringer.

- Det er lidt problematisk, fordi der er nogle huse, som ligger meget tæt på vejen, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Forvaltningen skal derfor hjem til lommeregneren for at finde ud af, hvad det vil betyde, hvis vejen skal skubbes.

Annonce

- Det kan godt lade sig gøre. Spørgsmålet er bare økonomien, konstaterer Per Nyhus.

Han har dog en forventning om, at det ikke vil komme til at koste mere, end at politikerne i sidste ende vil finde det spiseligt.

- Jeg har været ude og se det flere gange, og jeg har fået at vide, at det godt kan lade sig gøre. Men når man skal flytte en vej, er det jo ikke kun de 20 meter ud for selve huset, der skal flyttes. Det er et længere stræk, siger udvalgsformanden.

Skal følge vejen - eller ikke

Politikerne kunne have valgt, at en kommende cykelsti i stedet skulle bevæge sig væk fra vejen og om bag de huse, som vejen nu skal flyttes længere væk fra. Det var dog ikke en løsning, som blev vel modtaget.

Kan realiseres i 2022

Billund Kommune sætter hvert år otte millioner kroner af i en pulje til etablering af cykelstier. En knap tre kilometer lang cykelsti fra Skjoldbjerg til Koldingvej kommer til at gøre et betydeligt indhug i puljen.

Forvaltningen skal nu regne på, hvad det vil koste, hvis Skjoldbjergvej skal flyttes et sted, hvor den ellers vil komme for tæt på nogle af husene.

Cykelstien kan, hvis alt går vel, blive etableret i løbet af 2022.

- Enten skal man lave en sti, der følger vejen, eller også skal man lave en, som ikke gør. Hvis man laver en sti, som pludselig fører ind bag nogle huse, er vi bange for, at folk vil blive ude på vejen for at få den korteste vej, siger Per Nyhus.

Politikerne vendte også tommelfingeren ned til den billigere løsning, som cykelbaner langs med vejen ville have været, ligesom det heller ikke blev fundet attraktivt med en såkaldt 2-1-vej. Det er en vej, som visuelt kun har en enkelt kørebane, og hvor der er punkterede kantlinjer i begge sider. Når to biler mødes, skal de derfor bryde kantlinjerne.

Cykelstien fra Skjoldbjerg til Koldingvej vil ifølge kommunens foreløbige beregninger komme til at koste mere end fem millioner kroner at anlægge.


Det kan godt lade sig gøre. Spørgsmålet er bare økonomien.

Per Nyhus (DF) om at flytte Skjoldbjergvej


Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce