Annonce
Billund

Ny cykelsti på vej: Det bliver nemmere at komme ud i naturen i Hejnsvig

Grene Sande ligger ikke langt fra Hejnsvig, og hertil kunne man sagtens skabe bedre forbindelser, end der er i dag, lød det fra borgerne forleden. Arkivfoto
I Hejnsvig skal naturen gøres endnu mere tilgængelig. Nu skal borgernes ideer og ønsker kombineres med mulighederne for at søge fonde. Med den nye cykelsti mellem Grindsted og Hejnsvig er håbet, at flere vil besøge kommunens højeste punkt.

Hejnsvig: Naturen i Hejnsvig skal langt mere i spil, end den er i dag. Det er borgerne i byen og Billund Kommune enige om. Helhedsplanen for Hejnsvig, Hejnsvig På Toppen, lægger op til, at naturen bruges mere aktivt, og den nye cykelsti mellem Grindsted og Hejnsvig byder også snart op til, at folk udefra kan komme cyklende til Hejnsvig og nyde naturen.

Med det udgangspunkt arrangerede Billund Kommune for nylig en workshop i Hejnsvig, hvor 20 borgere kom med deres bud og ønsker til, hvordan naturen kan komme mere i spil.

Billund Kommune har dertil allerede gode erfaringer fra Filskov, hvor der for år tilbage blev anlagt flere synlige stisystemer.

Annonce

- Det fik vi mange gode tilbagemeldinger på. Folk fik øjnene op for natursteder lige rundt om hjørnet, hvor de aldrig havde været, siger biolog og projektleder, Anne-Vibe Jensen.

Mange gode og sjove ideer kom også på banen forleden i Hejnsvig. De skal nu stykkes sammen med mulighederne for at søge forskellige fonde til projekterne.

Cykelstien mellem Grindsted og Hejnsvig

Den nyeste del af cykelstien mellem Grindsted og Hejnsvig er 2,5 kilometer lang. Det er strækningen fra Boldingvej til Hejnsvig. Der var været en del forsinkelser med anlægsarbejdet, men cykelstien forventes at kunne blive åbnet i løbet af oktober.

- Det vil vi videreudvikle på her i løbet af vinterhalvåret i dialog med borgerne, siger Anne-Vibe Jensen, der helst endnu ikke vil blive for konkret omkring ideerne.

- For vi har ikke kontaktet lodsejerne endnu, påpeger hun, der dog godt kan sige, at Grene Sande-området, der ligger tæt på Hejnsvig, er i spil. Hejnsvig er desuden det højest liggende punkt i det gamle Ribe Amt og i Billund Kommune.

- Så der er rigtig mange fantastiske udsigter over landskaber rundt omkring, som sagtens kunne komme mere spil, siger Anne-Vibe Jensen.

Unge kan mødes i det fri

Den nye cykelsti, der bliver bygget på den gamle jernbanestrækning, Troldhedebanen, lægger også op til historiefortælling og gamle dage.


Vi regnede ikke med, at de unge ville møde op til et borgermøde, så vi lånte dem et par timer i løbet af en skoledag, og det kom der også en del gode forslag ud af.

Anne-Vibe Jensen, biolog og projektleder


Også de unge har været med i ideudviklingen til at få naturen mere i spil. 7.-8. og 9. klasse på Hejnsvig Skole er blevet hørt i forhold til, hvad der ville kunne få de unge væk fra computeren og mere ud i naturen og mødes.

- Her har vi også fået en del gode input. Mange af dem nævner, at Hejnsvig kun er for gamle mennesker, siger Anne-Vibe Jensen, der blandt andet arbejder videre med et mødested, hvor de unge kan mødes - måske med mulighed for oplade mobiltelefoner og mulighed for at sætte nogle højtalere til.

De øvrige småbyer som Vorbasse og Sdr. Omme har ifølge Anne-Vibe Jensen selv gjort en masse for at skabe mere naturrum, så umiddelbart er der ingen planer om at gøre mere her.

Annonce
Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landmand slæbes i landsretten: Retssag om 69 brændte svin i halmfyret er anket af statsadvokaten

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce