Annonce
Esbjerg

Ny dagligvarebutik klar til åbning i Ribe

Snart åbner en ny Netto-butik på adressen Trojels Knæ i Ribe Nord. I forvejen er der en Netto-butik på Nørremarksvej i Ribe, men den har ejerne fra Salling Group ingen planer om at ændre på. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

Nørremarken i Ribe får nu endnu en dagligvarebutik i den bygning, hvor Fakta tidligere havde til huse. De nye lejere er netop nu i dialog med udlejere i forhold til udvidelse af butikken, og kan derfor endnu ikke sige noget om åbningsdatoen.

Ribe: Siden dagligvarebutikken Fakta på adressen Trojels Knæ lukkede i maj 2018, har lokalerne stået tomme hen med masser af rygter om, hvad der skal være i bygningerne.

Blandt andet har McDonalds været nævnt som nye lejere, ligesom Netto har vist interesse for bygningerne, og JydskeVestkysten har netop fået bekræftet, at Faktas lejekontrakt er overdraget til en ny lejer.

Og det er netop Netto, der rykker ind i Fakta-butikken, når bygningen har gennemgået en større renovering. Det forklarer udviklingsdirektør Carsten Hadsbjerg fra Salling Group, der står bag Netto-kæden i Danmark.

- Det er korrekt, at vi har overtaget lejekontrakten, og vi er netop nu i dialog med udlejeren og kommunen om en udvidelse af butikken, siger Carsten Hadsbjerg og forklarer, at man ønsker at udvide butikken fra de nuværende 800 kvm til omkring 1000 kvm.

Annonce

Netto

Netto er den største discountkæde i Danmark med 500 butikker.I 2019 planlægger virksomheden at åbne 18 helt nye butikker, flytte eller udvide 22 andre og gennemrenovere 30 butikker, så 70 Netto-butikker i alt får nyt koncept.

Netto er en del af Salling Group, der er 100 pct. ejet af Salling Fondene. Med i Salling Group hører også Bilka, føtex, Salling stormagasinerne, Wupti, Skagenfood samt Starbucks og Carl's Jr, som Salling Group er franchise-tager på i Danmark.

Hurtigst muligt

Netto har i forvejen en butik på Nørremarksvej i Ribe, men den bliver der ikke ændret på, forklarer Carsten Hadsbjerg.

- Vi bliver i Ribe, og butikken på Nørremarksvej bliver der ikke ændret på, for vi tror på, at der er plads til begge butikker, siger Carsten Hadsbjerg, der endnu ikke ved, hvornår den nye butik bliver klar til åbning.

- Vi har endnu ikke tidsplanen helt klar, for den afhænger af arbejdet med en ny lokalplan for området, men det er klart, at i og med at vi allerede har overtaget lejekontrakten, så vil vi selvfølgelig gerne i gang med arbejdet hurtigst muligt, siger Carsten Hadsbjerg og forklarer, at man overtog bygningerne på Trojels Knæ ved årsskiftet.

Salling Group har fået mulighed for at overtage bygningerne, efter at Coop i foråret 2018 varslede, at man ville lukke 47 Fakta-butikker over hele Danmark, fordi de kørte med underskud. Fakta-butikken på adressen Trojels Knæ var en af disse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce