Annonce
Sønderborg

Nye datoer for konfirmationer: Sådan ser det ud i dit sogn

Der er nu kommet styr på, hvornår årets konfirmationerne bliver afholdt. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der er nu sat tidspunkter på, hvornår de udskudte konfirmationer bliver holdt i Sønderborg Kommune. Mange venter til efter sommerferien.
Annonce

Sønderborg: Massevis af spændte børn, forældre og pårørende har nu fået besked om, hvornår de udskudte konfirmationer bliver holdt i Sønderborg Kommune. Fredag havde alle sogne meldt ind.

- Jeg ved, det giver en masse besvær og frustrationer, men håber, alle de skønne unge mennesker alligevel får dejlige, mindeværdige dage. Jeg glæder mig i hvert fald til at fejre dem på dejlige junidage, hvor coronavirusen formentlig har forladt os, skriver Hanne Beierholm Christensen, sognepræst i Adsbøl og Gråsten

Hun holder konfirmationer den 13. og 14. juni i slotskirken og 21. juni i Adsbøl Kirke. Ikke mange kilometer derfra i Vester Sottrup og Nybøl har man også besluttet at holde konfirmationer før sommerferien.

- Jeg har nu fundet nye datoer, og så må vi jo håbe på, at de kan få lov til at stå ved magt, men som vi har været vidner til den sidste tid, så kan det hele hurtigt ændre sig, skriver sognepræst Karen Møldrup Rasmussen, som holder konfirmation i Vester Sottrup den 6. og 7. juni samt også den 7. juni i Nybøl.

Sådan ser det ud i dit sogn

Adsbøl og Gråsten: 13., 14. og 21. juni

Asserballe og Ketting: 6. juni og 7. juni

Augustenborg: 23. august

Egen: 14. juni og 21. juni

Broager: 12., 19. og 26. september

Christianskirken: 5. og 6. september + 12. og 13. september

Dybbøl: 30. august, 5. -6. september

Egernsund: Ingen

Havnbjerg: 16. august og 30. august

Hørup: 5. september og 6. september

Kegnæs og Lysabild: 23. august

Kværs: 20. juni

Nordborg og Oksbøl: 30. august + 15. august

Notmark: 16. og 22. august

Tandslet: 30. august

Vester Sottrup og Nybøl: 6. og 7. juni + 7. juni

Rinkenæs Korskirke: 6. juni

Sct. Marie Kirke: 21. juni + 22., 23., og 29. august

Svenstrup: 6. juni

Ullerup: 13. juni og 14. juni

Ulkebøl: 22., 29. og 30. august

Annonce

Fordelt over tre måneder

Onsdag besluttede biskopperne at udskyde konfirmationerne i april og maj til mindst efter pinse på grund af coronavirussen. Sønderborg Provsti, der består af 26 sogne med 27 kirker fordelt på 21 pastorater, meldte efterfølgende ud, at der senest fredag var fundet nye datoer.

- Jeg tør derfor ikke løbe an på at lave konfirmationsdatoer i juni, hvis de så igen skal flyttes. Det ville næsten ikke være til at bære. Det er i forvejen med hjertesuk, at vi skal udskyde men jo af indlysende grunde, der gælder alle. Jeg håber på jeres forståelse for, at de er flyttet til august, skriver præst i Notmark Sogn Malene Freksen.

Hun holder konfirmation 16. august i Notmark Kirke for eleverne på Augustenborg Skole og 22. august for Midtals Friskole.

Det er stor spredning på, hvad der er blevet valgt de enkelte steder. Godt en tredjedel af konfirmationerne bliver i juni, mens resten fordeler sig i over august og september med Broager Kirke som rosin i pølseenden med henholdsvis den 12. 19. og 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce