Annonce
Esbjerg

Ny direktør for Boligforeningen Ungdomsbo

Peter Sandager er med "øjeblikkelig virkning" stoppet i Ungdomsbo. Arkivfoto

Esbjerg: Boligforeningen Ungdomsbo Esbjerg har med øjeblikkelig virkning indsat ny direktør. Det er 55-årige Flemming Agerskov Christensen. Han erstatter Peter Sandager efter syv år på posten. Flemming Agerskov Christensen har hidtil udfyldt rollen som projektchef i Ungdomsbo.

- Ungdomsbo er en stor organisation med cirka 4000 lejemål, og jeg er sikker på, at den daglige ledelse fremadrettet er i rigtig gode hænder. Vi er demokratisk ledet, og hele bestyrelsen bakker helhjertet op om den nye direktør. Vi har hidtil haft et meget positivt samarbejde med Flemming i Ungdomsbos chefgruppe og ser frem til at styrke organisationen med Flemming som ny direktør, skriver Claus Peter Aanum, formand for Ungdomsbos bestyrelse i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce