Annonce
Sydjylland

Ny direktør i Billund satser på endnu flere bæredygtige produkter

Anne-Mette Sørensen med tandbørsten af bambus, som Idento Group vil sælge i danske butikker. Foto: Carsten B. Grubach
Idento vil med øget markedsføring sælge meget mere end tandtråd til danskerne.
Annonce

BILLUND: Var det noget med at børste dine tænder med en børste af bambus?

Eller hvad med at bruge en karklud i dit køkken 100 procent baseret på plantefibre?

Begge dele sælges af Billund-virksomheden Idento Group, der siden 1989 i næsten diskretion har leveret sundhedsartikler til danske butikker. Mest kendt er virksomheden, som i 2012 blev opkøbt af den lokale erhvervsmand Per Schmidt, for tandtråden Floss, som kan købes i rigtig mange butikker herhjemme.

Først blev produkterne hentet i Schweiz, nu hentes det meste i Kina, mens enkelte produkter som læbepomader og kosttilskud importeres fra Polen.

Per Schmidt rejser selv ofte til Kina for at spotte nye produkter som bambustandbørsten og den bæredygtige karklud, men markedsføringen har været forsømt. Og den forsømmelse har Anne-Mette Sørensen tænkt sig at ændre på.

Hun har siden november været direktør for Idento Group, der ud over hende selv og Per Schmidt blot har en ansat på kontoret og på lageret, og hun vil udnytte sin erfaring fra 10 år som leder i det danske sundhedsvæsen, blandt andet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, og syv års erfaring i salgsvarerne til at promovere produkterne fra Identos hylder.

Idento Group tjener penge

Overskuddet blev i 2018 større i Idento Group A/ S i Billund i forhold til året før, fremgår det af det regnskab, der blev afleveret til Erhvervsstyrelsen. Overskuddet voksede fra 1,2 millioner til 1,3 millioner kroner før skat.

Ligesom i det foregående år var der i gennemsnit tre ansatte.

Firmaets bruttofortjeneste blev 2,5 millioner kroner, året før var tallet 2,3 millioner.

Formuen i Billund-selskabet voksede fra 2,6 millioner til 2,9 millioner kroner.

Du kan se de mange produkter, Idento sælger, på www.identogroup.dk

Annonce

Lys fremtid

- Jeg har brugt de seks måneder på at skabe en rød tråd i virksomheden. At få målrettet produkterne til de rigtige kunder, til produktudvikling, og til at få lagt en strategi i forhold til brand og markedsføring. Vi skal have hjemmesiden bygget op og ud på sociale medier som Facebook og Instagram, forklarer Anne-Mette Sørensen.

- Idento er bredt ude på det danske marked, og man kan købe vores produkter hos Salling Group, Davidsen, Dagrofa og Lidl. Floss er stadig vores kerneprodukt, som man også kan købe på hjemmesider som nemlig.com og mundfrisk.dk, og vi har udvidet med produkter til boligen som grillhandsker og en usb-lighter. Vi sælger en del i 23 grænsehandelsbutikker, og her har vi selvfølgelig været ramt under corona-krisen, siger 51-årige Anne-Mette Sørensen, der gør brug af en række eksterne sælgere.

Hun ser med den forventede sundhedsbølge efter corona-krisen en lys fremtid for bæredygtige produkter, og det er allerede lykkedes hende at afsætte en del af de bæredygtige og biologisk nedbrydelige karklude, kaldet Tap Towel, til campingbranchen via en aftale med Vejle Caravans, som hun selv opsøgte.

På hylderne i Idento finder man blandt andet også tandbørstehoveder, der er konvertible med Oral B, og en belgisk håndgele baseret på mælkesyrebakterier, så man i disse corona-tider ikke får ru hænder af hyppig håndvask.

- Jeg har været i grænsebutikkerne og set de varer, vi sælger dernede, og planen er, at jeg også skal til Kina og se produktionen der, siger den nye direktør, der således kan bruge landet, hvor pandemien begyndte, til en konstruktiv forretning med bæredygtige sundhedsartikler.

Vil man være rigtig bæredygtig, kan man også købe en holder af bambus til sin bambus-tandbørste. Foto: Carsten B. Grubach
Tandtråd, karklude af plantefibre, tandbørste af bambus og belgisk håndgele baseret på mælkesyrebakterier er nogle af de mange produkter, Idento Group sender ud på det danske marked. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce