Annonce
EfB

Ny EfB-finne debuterer mod FC Midtjylland

Pyry Soiri ligner ikke det, man kunne kalde en typisk finne, og det hænger sammen med, at han har namibisk far og finsk mor. Foto: Martin Ravn
Pyry Soiri spiller en halvleg i træningskampen i Børkop. Han føler sig i god form, har vist sig fint frem på træningsbanen og er fodboldsulten, selv om han kun har haft en uges ferie.

Pyry Soiri får debut, når EfB fredag aften 18.00 på Gauerslaund Stadion i Børkop spiller træningskamp mod FC Midtjylland.

Den 24-årige finne har gjort et fint indtryk på træningsbanen siden ankomsten onsdag, og træner John Lammers er ikke betænkelig ved at smide ham i aktion allerede fredag. Og Pyry Soiri føler sig også klar.

- Jeg regner med at spille 45 minutter i den første kamp, så må vi se, om det kan blive lidt mere i træningskampen næste lørdag, siger Pyry Soiri, der er ivrig efter at vise sig frem på sit nye hold.

Selv om man egentlig godt ville kunne forstå, hvis han har lidt træt i benene og hovedet efter en lidt hektisk sommer. Blot en uges regulær ferie er det blevet til på grund pligter i hans tidligere klub Admira Wacker Mödling og indkaldelse til det finske landshold.

- En uge er ikke meget, men da det faldt på plads med Esbjerg, kunne jeg mærke, at jeg bare gerne ville i gang, siger Pyry Soiri.

Annonce

Her er de første 11

Han fulgte på afstand med, da EfB i sidste sæson overraskede alt og alle med en bronzemedalje – den diametralt modsatte oplevelse af den, Pyry Soiri selv havde i sin østrigsk klub.

- Vi kom skidt afsted i turneringen, og det fik vi aldrig rettet op på. Vi reddede os fra nedrykning, men egentlig var vores hold til mere. Jeg fulgte lidt med i, hvordan det gik Esbjerg, fordi der var to finske spillere (Joni Kauko og Markus Halsti, red.), og jeg kan forstå, at det kom ind i en positiv stime af gode resultater. Den skulle vi gerne fortsætte i denne sæson, siger Pyry Soiri, der for første gang skal spille sammen med landsmænd på klubplan efter, at han forlod Finland til fordel for først Soligorsk i Hviderusland og siden Østrig.

- Jeg føler mig virkelig godt modtaget af alle her i Esbjerg, men derfor betyder det stadig meget, at der også er andre finner i klubben, siger Pyry Soiri.

EfB tager med undtagelse af unge Andreas Lausen og Patrickg Tjørnelund og de skadede Mathias Kristensen o Emmanuel Oti Essigba hele truppen med til Børkop og stiller med følgende 11 fra start:

Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Markus Halsti, Rodolph Austin, Jesper Lauridsen – Lasha Parunashvili, Mark Brink, Jacob ”Lungi” Sørensen – Patrick Egelund, Yuri Yakovenko, Pyry Soiri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Esbjerg

Bilforhandler trækker sig ud af Ribe

Varde For abonnenter

Friskole med politikertække i nabokommune: Skoleleder kan smile over tilstrømning fra Esbjerg

Annonce