Annonce
EfB

Ny EfB-finne debuterer mod FC Midtjylland

Pyry Soiri ligner ikke det, man kunne kalde en typisk finne, og det hænger sammen med, at han har namibisk far og finsk mor. Foto: Martin Ravn
Pyry Soiri spiller en halvleg i træningskampen i Børkop. Han føler sig i god form, har vist sig fint frem på træningsbanen og er fodboldsulten, selv om han kun har haft en uges ferie.

Pyry Soiri får debut, når EfB fredag aften 18.00 på Gauerslaund Stadion i Børkop spiller træningskamp mod FC Midtjylland.

Den 24-årige finne har gjort et fint indtryk på træningsbanen siden ankomsten onsdag, og træner John Lammers er ikke betænkelig ved at smide ham i aktion allerede fredag. Og Pyry Soiri føler sig også klar.

- Jeg regner med at spille 45 minutter i den første kamp, så må vi se, om det kan blive lidt mere i træningskampen næste lørdag, siger Pyry Soiri, der er ivrig efter at vise sig frem på sit nye hold.

Selv om man egentlig godt ville kunne forstå, hvis han har lidt træt i benene og hovedet efter en lidt hektisk sommer. Blot en uges regulær ferie er det blevet til på grund pligter i hans tidligere klub Admira Wacker Mödling og indkaldelse til det finske landshold.

- En uge er ikke meget, men da det faldt på plads med Esbjerg, kunne jeg mærke, at jeg bare gerne ville i gang, siger Pyry Soiri.

Annonce

Her er de første 11

Han fulgte på afstand med, da EfB i sidste sæson overraskede alt og alle med en bronzemedalje – den diametralt modsatte oplevelse af den, Pyry Soiri selv havde i sin østrigsk klub.

- Vi kom skidt afsted i turneringen, og det fik vi aldrig rettet op på. Vi reddede os fra nedrykning, men egentlig var vores hold til mere. Jeg fulgte lidt med i, hvordan det gik Esbjerg, fordi der var to finske spillere (Joni Kauko og Markus Halsti, red.), og jeg kan forstå, at det kom ind i en positiv stime af gode resultater. Den skulle vi gerne fortsætte i denne sæson, siger Pyry Soiri, der for første gang skal spille sammen med landsmænd på klubplan efter, at han forlod Finland til fordel for først Soligorsk i Hviderusland og siden Østrig.

- Jeg føler mig virkelig godt modtaget af alle her i Esbjerg, men derfor betyder det stadig meget, at der også er andre finner i klubben, siger Pyry Soiri.

EfB tager med undtagelse af unge Andreas Lausen og Patrickg Tjørnelund og de skadede Mathias Kristensen o Emmanuel Oti Essigba hele truppen med til Børkop og stiller med følgende 11 fra start:

Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Markus Halsti, Rodolph Austin, Jesper Lauridsen – Lasha Parunashvili, Mark Brink, Jacob ”Lungi” Sørensen – Patrick Egelund, Yuri Yakovenko, Pyry Soiri.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce