Annonce
Navne

Ny Esbjerg-redaktør var en stor overraskelse for medarbejderne

Mette Cramon kommer fra 1. oktober til at arbejde i mediehuset på Banegårdspladsen i Esbjerg. Her bliver hun både JydskeVestkystens Esbjerg-redaktør og redaktionschef vest. Foto Ludvig Dittmann
46-årige Mette Cramon er fra 1. oktober ny Esbjerg-redaktør for JydskeVestkysten. Hun glæder sig til arbejdsmæssigt at vende tilbage til byen, hvor hun både er vokset op og har arbejdet i næsten 20 år.

Da JydskeVestkystens Esbjerg- og Ribe-redaktioner i den forløbne uge blev indkaldt til præsentation af deres nye redaktør, blev der forinden blandt medarbejderne gættet flittigt på navne. Men ingen havde peget på 46-årige Mette Cramon, så udnævnelsen af hende var en stor overraskelse.

Mette Cramon er dog slet ikke ukendt med JydskeVestkysten, for her arbejdede hun som skarp og undersøgende nyhedsjournalist på først Esbjerg- og siden samfundsredaktionen i perioden 1999-2006. Derpå var hun i tre år redaktør på Guldborgsund-redaktionen på Lolland Falsters Folketidende.

Men siden 2009 har hun ikke arbejdet med journalistik, og det er nok grunden til, at hun ikke på forhånd var blandt dem, som medarbejderne havde forventet at skulle få som chef.

Annonce
Mette Cramon, bagest til højre, blev i den forløbne uge præsenteret som JydskeVestkystens nye Esbjerg-redaktør af chefredaktør Mads Sandemann. Foto Ludvig Dittmann

Kommunikation og ledelse

De seneste ti år har Mette Cramons karriere nemlig handlet om kommunikation og ledelse. Hun har hos Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg været først kommunikationschef og derpå kontorchef for kunder, kommunikation og service. Siden 2020 har hun som chef for direktionssekretariatet i Gældsstyrelsen i Middelfart haft ansvaret for presse, intern kommunikation og ministerbetjening.

Annonce

Verdens bedste gebet

Men nu har hun fået lysten til at vende tilbage til publicismen og det, hun kalder "verdens bedste gebet: journalistikken". Og selv om hun har været væk fra journalistisk arbejde i et årti, har hun alligevel kunnet følge udviklingen tæt, da hun er gift med Kim Dahl Nielsen, der siden 1. juli har været chefredaktør for Vejle Amts Folkeblad. Inden da var han nyhedsredaktør på JydskeVestkysten. Mette og Kim bor i Kolding sammen med deres døtre, Elisabeth og Kathrine.

Foruden sin tilbagevenden til mediebranchen glæder Mette Cramon sig samtidig meget til arbejdsmæssigt at vende tilbage til fødebyen Esbjerg, hvor hun er blevet student, og hvor hun i sit voksne liv har arbejdet i næsten 20 år.

Annonce

En markant figur

Såvel indadtil som udadtil får JydskeVestkysten en markant Esbjerg-redaktør, der kommer til at lede den journalistiske dækning af kommunalvalget i både landets femtestørste by, Esbjerg og én af landets mindste kommuner, Fanø. Hun begynder 1. oktober i jobbet, der giver hende ansvaret for den redaktionelle produktion på redaktionerne i Esbjerg og Ribe, hvor der laves indhold til JydskeVestkysten, jv.dk, ugeaviserne Ribe og Bramming samt ugeavisen.dk

Mette Cramon afløser som Esbjerg-redaktør Anne Kiil, som af helbredsmæssige grunde måtte stoppe i jobbet i begyndelsen af juli.

Redaktionsledelsen på JV

Fra 1. oktober bliver Mette Cramon både Esbjerg-redaktør og redaktionschef vest, der også omfatter det personale- og budgetmæssige ansvar for redaktionerne i Billund, Grindsted og Varde.

Dermed indgår hun i redaktionsledelsen på JydskeVestkysten, som også består af

  • Kolding-redaktør og redaktionschef øst, Laust Tuxen
  • Aabenraa-redaktør og redaktionschef syd, Bjarne Bentsen
  • nyhedsredaktør og redaktionschef central, Rikke Baltzer Knudsen
  • chefredaktør Mads Sandemann
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Speedway

Speedwaybossen har talt: Vores liga skal stå meget skarpere i fremtiden

Aabenraa

Efter klager om hasarderet kørsel: Tre bump og 50 markeringsbjælker skal løse problemerne ved lystbådehavnen

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Annonce