Annonce
Udland

Ny EU-Kommission klar til afstemning i EU-Parlamentet

Ursula von der Leyens Kommission får grønt lys af lederne fra EU-Parlamentets politiske grupper

En ny EU-Kommission er klar til at blive godkendt på onsdag.

Det er meldingen fra EU-Parlamentets formand, David Sassoli, torsdag.

- Vi har afsluttet høringsprocessen og valgt at præsentere kommissionen for parlamentet ved næste uges plenarsamling, lyder det.

De tre ledende næstformænd i den kommende EU-Kommission, heriblandt Margrethe Vestager, mødtes torsdag med lederne af EU-Parlamentets politiske grupper.

Her skulle de konkludere på høringerne af de kommende 26 kommissærkandidater.

Konklusionen torsdag markerer afslutningen på de offentlige kommissærhøringer og gør dermed Ursula von der Leyens kommission klar til at blive endelig godkendt ved plenarsamling i Strasbourg onsdag den 27. november.

Her stemmer EU-Parlamentets medlemmer for eller imod den opstillede kommission.

Oprindeligt skulle den nye kommission begynde arbejdet den 1. november, men flere kommissærkandidater blev afvist af parlamentet grundet mulige interessekonflikter.

Derfor måtte eksempelvis Frankrig og Ungarn præsentere nye kandidater.

EU-Parlamentets relevante fagudvalg eksaminerede således de nye kandidater i sidste uge. Der blev især sat spørgsmålstegn ved den ungarske kommissærkandidat, Olivér Várhelyi.

Parlamentet ønskede blandt andet, at han yderligere distancerede sig fra Ungarns EU-kritiske premierminister, Viktor Orbán.

Ifølge EU-traktaten skal EU-Kommissionen have repræsentanter fra alle medlemslande, men Storbritannien har grundet brexit ikke opstillet en kandidat.

Det har tidligere rejst spørgsmål vedrørende traktatstridigheder og var på dagsordnen ved torsdagens møde.

EU-Parlamentets formand, David Sassoli, understregede, at både EU-Kommissionens og EU-Parlaments juridiske afdelinger har undersøgt sagen, og at kommissionen er klar til godkendelse ved parlamentets afstemning onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce