Annonce
Aabenraa

Ny event med street på baner og ramper i Høje Kolstrup

Masser af skateboards, håndtegn og god stemning omkring Agora på Høje Kolstrup torsdag aften. PR-foto

Aabenraa: Der var skateboards, håndtegn og god stemning omkring Agora på Høje Kolstrup torsdag aften, da Aktiv Aabenraa og Sund Skole 2020 arrangerede streetevent under åben himmel.

I kølvandet af ”Skate i Skolen"-workshops med skateren Kim Batiste var der inviteret til en større afslutningsevent for kommunens børn og unge.

Cirka 70 fremmødte prøvede kræfter med både skateboards, trickløbehjul, ethjulede cykler og streetdance. Der var også mulighed for et par instruktioner i parkour, streetfodbold og basket, men skateboarding var i højeste kurs hos både piger og drenge.

Faciliteterne omkring Agora Hallen er i top til aktiviteter som disse, og der er rig mulighed for at bruge baner og ramper i fritiden, lyder det.

Lørdag 21. september fra 14-17 er det muligt at møde op til endnu et streetevent på Høje Kolstrup med DGI Street som arrangør.

Sund Skole 2020 udbyder løbende workshops og aktiviteter for folkeskoler i Aabenraa Kommune, mens Aktiv Aabenraa står for Åben Hal og Åben Himmel arrangementer.

Annonce
Aktiv Aabenraa og Sund Skole 2020 arrangerede streetevent under åben himmel. PR-foto
I kølvandet af ”Skate i Skolen”-workshops med skateren Kim Batiste var der inviteret til en større afslutningsevent for kommunens børn og unge. PR-foto
Der var instruktioner i de forskellige street-dicipliner. PR-foto
Skateboarding var i højeste kurs hos både piger og drenge. PR-foto
Cirka 70 fremmødte prøvede kræfter med både skateboards, trickløbehjul, ethjulede cykler og streetdance. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce