Annonce
Aabenraa

Ny festival kan ramme Sønderjylland

FN's 17 verdensmål er sammen med bæredygtighed omdrejningspunktet i en festival, der kan indtage Aabenraa i september 2021. Om økonomiudvalget vil. Foto: Suhirrthavathy Thiruchelvam
FN's 17 verdensmål og bæredygtighed optager mange, og nu er Aabenraa Kommune klar til at byde ind på ny festival - om politikerne vil.

Aabenraa: En verdensmålsfestival, hvor man kan smage på fremtidens bæredygtige mad, høre livemusik og debattere kommunens udvikling kan meget vel være på vej til Aabenraa. I hvert fald skal økonomiudvalget tirsdag tage stilling til, om man ønsker at bidrage med 150.000 kroner fra bæredygtighedspuljen, så der kan lægges billet ind på en festival i september 2021.

Det er kampagnen ”Danmark for målene”, der giver 48 kommuner chancen for at blive arrangør af en festival, som fokuserer ikke blot på FN’s 17 verdensmål, men også bæredygtighed.

- Det bakker vi selvfølgelig op om, lyder det fra konservative Jan Riber Jakobsen.

Annonce

- Det er med at komme i gang. Jeg oplever det som et lille skridt, men et skridt i den rigtige retning. Vi har i kommunen også en klimapolitik, som vi kommer til at revidere efter kommunalvalget næste år. Jeg lytter mig til, der er flere partier, som gerne vil have den ændret, forklarer Jan Riber Jakobsen.

Festivalen har til formål at være oplysende og at engagere byerne i verdensmålene, men det skal ske i en lokal ramme, hvor egne tiltag i bæredygtighedens tegn også skal fylde.

SP er også med

Mens hverken Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti havde taget stilling i sagen mandag, var Slesvigsk Parti mere klar i mælet.

- Det er vi da positive over for, så vi kan lære af, hvad man har gjort andre steder. Få et koncept for, hvordan vi kan arbejde med verdensmålene. Festivalen giver synlighed og mulighed for et samarbejde med forskellige aktører i kommunen, vi kan få sagen på dagsordenen, siger gruppeformand Erwin Andresen (SP).

Hvis økonomiudvalget nikker ja til at bevilge de 150.000 kroner, er det måske nok en færdig ”pakke”, man køber, men der er rum for et lokalt præg. Forvaltningen foreslår da også økonomiudvalget, at man kan koble en verdensmålsfestival sammen med andre aktiviteter i Aabenraa by som eksempelvis ”Open by night”.

Der er penge nok i bæredygtighedspuljen, der kun blev tømt for 1,1 millioner kroner af de fem millioner kroner, der var i den i 2020, så der kommer en ny ansøgningsrunde i efteråret.


Det bakker vi selvfølgelig op om.

Jan Riber Jakobsen (K), byrådsmedlem


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce