Annonce
Esbjerg

Ny FGU-uddannelse startede på Lustrupholm

30 elever havde mandag første skoledag på Lustrupholm ved Ribe, hvor byrådsmedlem og bestyrelsesformand Britta Bendix bød de unge mennesker velkommen til den nye FGU-uddannelse. Foto: Kåre Welinder
Mandag var første dag for 30 elever på den nye FGU-uddannelse på Lustrupholm ved Ribe, der er en del af det nye FGU Vest.

Lustrup: Pr. 1. aug. i år blev produktionsskolerne erstattet med en spritny uddannelse, nemlig den Forberedende Grund Uddannelse - FGU, og mandag startede uddannelsen op på Lustrupholm ved Ribe Vikingecenter i Lustrup.

For Produktionsskolen Lustrupholm betyder det, at man nu er blevet en del af samarbejdet FGU Vest, der består af uddannelser i Varde, Fanø, Esbjerg og Ribe. Skoledagen for de omkring 30 elever startede med morgenmad og en kort introduktion, inden byrådspolitiker Britta Bendix(V), som er formand for FGU's bestyrelse og institutionsleder Thomas Rosenqvist holdt en kort tale.

- I er optaget på en helt nye uddannelse i Danmark, og på den måde er i med til at skrive danmarkshistorie, sagde Thomas Rosenquist, inden eleverne blandt andet fik en præsentation af skolens lærere samt en optræden fra standupkomikeren Phillip Devantier.

Håbet er, at man med tiden kommer op på 60-70 elever.

- På FGU i Ribe har vi allerede gode faciliteter. Det betyder, at basis er i orden med faste rammer, velbeskrevne undervisnings- og værkstedsmoduler samt en anerkendende og målrettet kultur, sagde leder Bjarne Clement fra Lustrupholm og forklarer, at man kan trække på erfaringen fra Lustrupholms fortid som produktionsskole, og derfor meget hurtigt kan tilbyde en struktureret hverdag, hvor nye tiltag og udfordringer bliver overskuelige og en del af læringen for de unge.

Målet på FGU Vest i Ribe er at forberede eleverne på en typisk hverdag på en arbejdsplads eller ungdomsuddannelse og at tage medansvar i tilværelsen helt generelt, så de efterfølgende fortsætter på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job.

Derfor er der på skolerne tre forskellige uddannelsesspor, som kan matche de unge. En almen Grundunddannelse - AGU, en produktionsgrunduddannelse - PGU og Erhvervsgrunduddannelsen EGU, som vil blive tilbudt på FGU Vest Ribe, så snart elevgrundlaget er til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];