Annonce
Nordtyskland

Ny film om grænsen er klar til jubilæumsåret i 2020

Horst Hinrichsen, Nico Bossen und Michael Christiansen fra filmklubben i Flensborg har sammen skabt værket Auf den Spuren einer Grenze – På sporet af en grænse. Foto: Jan Kirschner

FLENSBORG: Under en vandretur langs den dansk-tyske grænse kan man opleve mangt og meget, ja faktisk så meget, at den knap 90 kilometer lange gå tur kan levere materiale til en 90 minutters film. Og den har de tre filmamatører Horst Hinrichsen, Michael Christiansen og Nico Bossen fra Flensborgs filmklub, Filmakteure Flensburg, nu klippet færdig, så den er klar til at præsentere i anledning af 100-året for grænsedragningen i 2020.

Nogen egentlig drejebog havde de tre filmmagere ikke udarbejdet på forhånd. Men de 280 grænsesten mellem Schusterkate ved Flensborg Fjord og Margrethe Kog i Nordfrisland er så at sige fortællingens røde linje.

14 gange undervejs krydser filmmagerne grænsen.

Optagelserne startede i 2018. Undervejs sludrede trioen spontant med politifolk, beboere og forbipasserende. Til sidst var der optaget i alt 27 timers film i fuld HD-kvalitet.

Filmen har titlen Auf den Spuren einer Grenze – På sporet af en grænse. Filmens skabere håber, at mange foreninger og institutioner har lyst til at se værket. Det en muligt ved at henvende sig telefonisk til Michael Christiansen på +49 46 02 16 83 og Nico Bossen på +49 46 08 536.

/SCHLESWIGER NACHRICHTEN

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];