Annonce
Nordtyskland

Ny film om grænsen er klar til jubilæumsåret i 2020

Horst Hinrichsen, Nico Bossen und Michael Christiansen fra filmklubben i Flensborg har sammen skabt værket Auf den Spuren einer Grenze – På sporet af en grænse. Foto: Jan Kirschner
Annonce

FLENSBORG: Under en vandretur langs den dansk-tyske grænse kan man opleve mangt og meget, ja faktisk så meget, at den knap 90 kilometer lange gå tur kan levere materiale til en 90 minutters film. Og den har de tre filmamatører Horst Hinrichsen, Michael Christiansen og Nico Bossen fra Flensborgs filmklub, Filmakteure Flensburg, nu klippet færdig, så den er klar til at præsentere i anledning af 100-året for grænsedragningen i 2020.

Nogen egentlig drejebog havde de tre filmmagere ikke udarbejdet på forhånd. Men de 280 grænsesten mellem Schusterkate ved Flensborg Fjord og Margrethe Kog i Nordfrisland er så at sige fortællingens røde linje.

14 gange undervejs krydser filmmagerne grænsen.

Optagelserne startede i 2018. Undervejs sludrede trioen spontant med politifolk, beboere og forbipasserende. Til sidst var der optaget i alt 27 timers film i fuld HD-kvalitet.

Filmen har titlen Auf den Spuren einer Grenze – På sporet af en grænse. Filmens skabere håber, at mange foreninger og institutioner har lyst til at se værket. Det en muligt ved at henvende sig telefonisk til Michael Christiansen på +49 46 02 16 83 og Nico Bossen på +49 46 08 536.

/SCHLESWIGER NACHRICHTEN

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce