Annonce
Tønder

Ny folder præsenterer 200 kilometer lang rute langs Vadehavet

En ny 200 kilometer lang rute langs Vadehavet, Søjleruten, bliver nu præsenteret i en ny folder. Arkivfoto: Annett Bruhn
Et ny turfolder om en 200 kilometer lang rute langs Vadehavet er nu på gaden. Folderen, der beskriver Søjleruten, er blevet til virkelighed gennem et grænseoverskridende samarbejde.
Annonce

Tønder/Vadehavet: En ny turfolder har nu set dagens lys. Folderen beskriver en 200 kilometer lang rute - Søjleruten, der går langs Vadehavet både på den danske og den tyske side af grænsen.

Og det er ikke kun ruten, der er grænseoverskridende. Det har også arbejdet med udgivelsen af folderen i høj grad været.

Helt konkret mødtes turismeaktører til workshop i juni 2019 i Ribe og i oktober samme år i Husum, Schleswig-Holstein. Med gensidig inspiration startede arbejdet med at udvikle folderen, der har fået navnet ”Søjleruten fra Janderup til St. Peter-Ording”.

I alt blev der plads til 12 stormflodssøjler, som alle er blevet præsenteret i folderen, hvor der er lavet en dansk og tysk udgave.

Derudover beskriver folderen kulturelle nedslag i og omkring hver søjle, hvor man med sine egne devices kan søge yderligere og aktuel information.

Kaffe og kage har også fået plads i folderen, ud fra et kulturelt perspektiv blandt andet i forhold til det sønderjyske kaffebord og til traditioner for bagning på begge sider af grænsen.

Annonce

5000 eksemplarer

Folderen er trykt i 5.000 eksemplarer, som er distribueret til turismeaktører i vadehavsregionen i Danmark og Tyskland. Digitalt ligger den under www.issuu.com, hvor man finder den ved at taste søjleruten i søgefeltet.

Annonce

Stormflodssøjler

Stormflodssøjlerne i vadehavsområdet er synlige pejlemærker på det at leve med vand. Der er drama i en søjle, og som gæst og lokal kan man på en visuel måde spejle sig deri.

Det er denne oplevelse, som EU Interreg-projektet NAKUWA har et ønske om at formidle og vise gæster, der besøger vadehavsområdet.

NAKUWA-projektet

NAKUWA står for ’Natur, Kultur i Vadehavet’ og er et tysk-dansk udviklingsprojekt i regi af programmet Interreg 5 A, som finansieres af midler fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Fokus i projektet er cykelturisme, vandrerturisme, fugleturisme, bæredygtig transport og formidling.

Nationalpark Vadehavet har ansvar for kulturdelen med udvikling af faktaark om ’must see’ i vadehavsregionen. Dertil kommer udvikling af materiale som foto, film, guide og tematiserede ruter.

Partnerne i NAKUWA-projektet er: Nationalpark Vadehavet, Business Region Esbjerg, Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer, Nordsee-Tourismus-Service GmbH og WWF Deutschland Vadehavskontor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce