Annonce
Navne

Ny folketingskandidat i Varde: Venstre vil have en yngre model

Jørgen Nielbæk stopper som kredsformand, når der er fundet en kandidat. Foto: André Thorup
Den nuværende kredsbestyrelses opgave bliver at lede processen mod en ny folketingskandidat. Målet er at finde en yngre kandidat, der er klar til at stille op igen, hvis det ikke lykkes at komme ind første gang, fortæller kredsbestyrelsesformand Jørgen Nielbæk. Han går af, når en ny kandidat er fundet.

Varde Kommune: Den næste folketingskandidat fra Venstre skal binde sig for de næste to-tre folketingsvalg - altså op til 12 år - og derfor er der behov for en yngre kandidat. Sådan lyder det fra kredsformand Jørgen Nielbæk.

Analysen efter Claus Christensens valgnederlag er, at det ikke er nok at blive kendt i kommunen for at blive valgt. Man skal opbygge tillid over en længere periode. Derfor vil Venstrekredsen gerne have en kandidat, der stadig har mange år i sig efter det næste valg, så personen kan prøve igen. I parentes bemærket lykkedes det heller ikke for Anni Matthiesen (V), der i dag er Venstres indenrigsordfører, at blive valgt ved sit første valg i 2007.

Den nye kandidat skal være aktiv - også mellem valgene.

- Man skal simpelthen vise, at man er en indsjæl, siger kredsformanden.

Man behøver ikke at være medlem af Venstre for at melde sig - det kan han eller hun blive bagefter. Personen skal dog selvfølgelig være liberal.

Annonce
Jørgen Nielbæk mener, det er vigtigt, at den næste kandidat får sit eget hold, der kan hjælpe kandidaten til sejr. Venstre i Varde er klar på, at det måske ikke lykkes i det første hug. Foto: André Thorup

Stil med dit eget hold

Når den nye kandidat er fundet, så stopper kredsformand Jørgen Nielbæk, næstformand Ib Hansen og kampagneleder Karl Barslund.

- Vi gør plads til et nyt hold, siger Jørgen Nielbæk.

Håbet er, at den nye kandidat har nogle personer, som han eller hun ønsker som kampagneleder og i kredsbestyrelsen, der udelukkende beskæftiger sig med folketingsvalget. Dermed kan kandidaten sætte sit eget hold.

Kredsbestyrelsen vil også gerne have en lokal kandidat, men det behøver ikke at være en person, der bor i Varde og omegn. Det kan være en, der er opvokset i kommunen.

Medlemmernes beslutning

Kandidater skal melde sig inden 17. oktober, og i begyndelsen af november har kredsbestyrelsen samtaler med kandidaterne. Kredsbestyrelsen kan egentlig ikke beslutte, om en person kan stille op, da alle medlemmer ifølge vedtægterne kan stille op på opstillingsmødet, der holder 22. januar klokken 19. Forventningen er dog, at der efter samtalerne vil være et kandidatfelt, hvor kredsbestyrelsen kan stå inde for dem alle.

Den nye kandidat skal være synlig lokalt, mener Jørgen Nielbæk. Foto: André Thorup
Jørgen Nielbæk er til dagligt chefkonsulent i Varde Kommune. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce