Annonce
Navne

Ny folketingskandidat i Varde: Venstre vil have en yngre model

Jørgen Nielbæk stopper som kredsformand, når der er fundet en kandidat. Foto: André Thorup
Den nuværende kredsbestyrelses opgave bliver at lede processen mod en ny folketingskandidat. Målet er at finde en yngre kandidat, der er klar til at stille op igen, hvis det ikke lykkes at komme ind første gang, fortæller kredsbestyrelsesformand Jørgen Nielbæk. Han går af, når en ny kandidat er fundet.

Varde Kommune: Den næste folketingskandidat fra Venstre skal binde sig for de næste to-tre folketingsvalg - altså op til 12 år - og derfor er der behov for en yngre kandidat. Sådan lyder det fra kredsformand Jørgen Nielbæk.

Analysen efter Claus Christensens valgnederlag er, at det ikke er nok at blive kendt i kommunen for at blive valgt. Man skal opbygge tillid over en længere periode. Derfor vil Venstrekredsen gerne have en kandidat, der stadig har mange år i sig efter det næste valg, så personen kan prøve igen. I parentes bemærket lykkedes det heller ikke for Anni Matthiesen (V), der i dag er Venstres indenrigsordfører, at blive valgt ved sit første valg i 2007.

Den nye kandidat skal være aktiv - også mellem valgene.

- Man skal simpelthen vise, at man er en indsjæl, siger kredsformanden.

Man behøver ikke at være medlem af Venstre for at melde sig - det kan han eller hun blive bagefter. Personen skal dog selvfølgelig være liberal.

Annonce
Jørgen Nielbæk mener, det er vigtigt, at den næste kandidat får sit eget hold, der kan hjælpe kandidaten til sejr. Venstre i Varde er klar på, at det måske ikke lykkes i det første hug. Foto: André Thorup

Stil med dit eget hold

Når den nye kandidat er fundet, så stopper kredsformand Jørgen Nielbæk, næstformand Ib Hansen og kampagneleder Karl Barslund.

- Vi gør plads til et nyt hold, siger Jørgen Nielbæk.

Håbet er, at den nye kandidat har nogle personer, som han eller hun ønsker som kampagneleder og i kredsbestyrelsen, der udelukkende beskæftiger sig med folketingsvalget. Dermed kan kandidaten sætte sit eget hold.

Kredsbestyrelsen vil også gerne have en lokal kandidat, men det behøver ikke at være en person, der bor i Varde og omegn. Det kan være en, der er opvokset i kommunen.

Medlemmernes beslutning

Kandidater skal melde sig inden 17. oktober, og i begyndelsen af november har kredsbestyrelsen samtaler med kandidaterne. Kredsbestyrelsen kan egentlig ikke beslutte, om en person kan stille op, da alle medlemmer ifølge vedtægterne kan stille op på opstillingsmødet, der holder 22. januar klokken 19. Forventningen er dog, at der efter samtalerne vil være et kandidatfelt, hvor kredsbestyrelsen kan stå inde for dem alle.

Den nye kandidat skal være synlig lokalt, mener Jørgen Nielbæk. Foto: André Thorup
Jørgen Nielbæk er til dagligt chefkonsulent i Varde Kommune. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce