Annonce
Billund

Ny forening inviterer: Grundlovsfest i anlægget og talerstol på 100 år

Anni Guldager inviterer sammen med resten af holdet bag den nye forening Anlæggets Venner til Grundlovsfest den 5. juni. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Anlæggets Venner, en ny forening i Grindsted, inviterer til Grundlovsfest i anlægget den 5. juni. De håber, det vil blive begyndelsen på et skønnere og mere opdateret anlæg.

Grindsted: Grindsteds engarealer - fra bygrænsen i øst til langt mod vest - trænger til forskønnelse, opdatering og liv. Derfor vil en ny forening i Grindsted, Anlæggets Venner, "skubbe" til kommunen med en grundlovsfest. En fest, der skal markere startskuddet til, at der skal ske noget mere i området.

- Anlægget skal tilbage i en stand, som vi kan være stolte af, for det er et dejligt område for både børn og voksne, skriver Anni Guldager i en pressemeddelelse.

Hun og resten af foreningen håber, at nye initiativer kan give området et nyt image, der rækker langt ind i de næste 100 år. På grundlovsdag runder talerstolen i anlægget nemlig 100 år, og det er en del af fejringen.

På dagen taler en gammel Grindsted-kending, tidligere redaktør på JydskeVestkysten, Claus Sørensen, fra talerstolen, og også en gymnasieelev vil holde tale om ungdomslivet i dag.

Derefter er der fri talerstol, hvor alle må bestige talerstolen, hvori der er indgraveret "Åndsbåren tale bærer frugt".

Udover talerne vil der være diverse aktiviteter som sang, musik, karikaturtegning, sminkning, kagekonkurrence- og efterfølgende spisning.

Nygårds Isbod, Alle Tiders pølsevogn, minibar og forskellige foreninger vil fremvise boder, og der vil også være grandprix gymnastik og legeplads. På pladsen håber den nye forening også at tegne støttemedlemskaber i forhold til at gøre noget mere for anlægget.

Festlighederne begynder klokken 13 og varer til klokken 17, og arrangørerne håber også at se kommunens politikere til festen, når de har en pause som valgtilforordnede i Magion i forbindelse med folketingsvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Berusede unge bilister på stribe

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce