Annonce
Esbjerg

Ny forening rejser ud med de handicappede

En ny rejseforening i Esbjerg har set dagens lys. Den tilbyder rejser for fysisk handicappede. Her ses foreningens formand Gunda Hausted og næstformand Peter Andersen. Foto: André Thorup

"Rul og Rejs" drives af frivillige. Foreningen gør det muligt for personer med fysiske handicap at komme på sommerferie. Første udlandsrejse tilbydes i august, hvor busturen går til den tyske by Kevelar, der ligger på grænsen til Holland.

Esbjerg: Som fysisk handicappet kan det være uoverskueligt - og i mange tilfælde økonomisk umuligt - at komme på sommerferie. Det vil en nystiftet forening i Esbjerg nu gøre noget ved.

Foreningen tilbyder rejser til personer med fysiske handicap. Rejseprisen holdes nede via fondsmidler, og foreningen betaler for, at en sygeplejerske og en social- og sundhedshjælper kan rejse med. Det betyder, at de handicappede i nogle tilfælde kan rejse uden selv at medbringe en personlig ledsager og dermed sparer rejseudgiften til ham eller hende.

Foreningen hedder "Rul og Rejs" og er stiftet af en gruppe frivillige.

- Min mand lider af sclerose, og jeg har rejst med ham flere gange. Rejserne er noget, han glæder sig rigtig meget til, og det gør altid et stort indtyk på mig at se, hvor meget de fysisk handicappede blomstrer op, når de er afsted, fortæller formand for den nystiftede forening, Gunda Hausted fra Ribe.

Hun er tidligere formand for lokalafdelingen af den landsdækkende scleroseforening og har fået ideen til at arrangere handicaprejser dér.

Foreningen har i flere år tilbudt handicaprejser, men har valgt at droppe aktiviteten.

Annonce

På rejsen omgås de fysisk handicappede ligestillede, og den stemning, der skabes, er fantastisk. Det føles hurtigt som om, vi er én stor familie.

Peter Andersen, næstformand i foreningen "Rul og Rejs"

Rul og Rejs

Foreningen "Rul og Rejs" i Esbjerg er nystartet. Dens bestyrelse består af fem frivillige, og Gunda Hausted fra Ribe er formand.Foreningen holder til i Vindrosens lokaler i Esbjerg.

Foreningen tilbyder rejser til personer med fysiske handicap og søger fonde, så rejseudgifterne holdes i bund for den enkelte rejsedeltager.

Første rejse går til Kevelar på grænsen mellem Tyskland og Holland.

Rejsen afvikles i dagene fra den 27. august til den 1. september.

Læs mere på hjemmesiden: Info@rulogrejs.dk

Vi er én stor familie

Næstformand i "Rul og Rejs", Peter Andersen fra Esbjerg, arbejder som personlig ledsager for tre forskellige sclerose-ramte og har haft fornøjelsen af at være med nogle af dem på ferie. Også han mener, det er vigtigt, at fysisk handicappede kommer på ferie.

- På rejsen omgås de fysisk handicappede ligestillede, og den stemning, der skabes, er fantastisk. Det føles hurtigt som om, vi er én stor familie. De handicappede og deres hjælpere lærer hinanden at kende på en anden måde end i det daglige, og her spiller især humoren absolut ind, lyder det begejstret fra Peter Andersen.

"Rul og Rejs" lægger ud med at tilbyde én udlandsrejse om året. Den første rejse afvikles fra den 27. august til den 1. september i år. De handicappede køres i bus til den tyske by Kevelar, der ligger på grænsen til Holland, og der er linet et spændende program op med guidet sightseeing kombineret med god mad og både have- og slotsbesøg.

Fondsmidler nedsætter prisen

Turen koster 6.000 per person. Derfra trækkes de fondsmidler, som allerede er kommet i hus.

- Vi bliver ved med at søge fonde, og målet er, at vores rejser skal koste mellem 3.000 og 4.000 kroner. Til den pris kan alle deltage, også selv om de har behov for at få en personlig hjælper med, som de selv skal betale for, forklarer formanden for den nystiftede forening.

På turen til Kevelar er der plads til i alt 30 personer; 16 pladser er allerede booket.

På sigt vil den årlige udlandsrejse formentligt blive suppleret med små, korte dagsture herhjemme. For eksempel vil "Rul og Rejs" tilbyde de fysisk handicappede et besøg i Legoland.

- Det betyder ikke så meget, hvor vi tager hen, bare vi kommer lidt væk og får nogle gode oplevelser sammen. Samværet på turene betyder utroligt meget, lyder det fra de to bestyrelsesmedlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce