Annonce
Esbjerg

Ny forening rejser ud med de handicappede

En ny rejseforening i Esbjerg har set dagens lys. Den tilbyder rejser for fysisk handicappede. Her ses foreningens formand Gunda Hausted og næstformand Peter Andersen. Foto: André Thorup

"Rul og Rejs" drives af frivillige. Foreningen gør det muligt for personer med fysiske handicap at komme på sommerferie. Første udlandsrejse tilbydes i august, hvor busturen går til den tyske by Kevelar, der ligger på grænsen til Holland.

Esbjerg: Som fysisk handicappet kan det være uoverskueligt - og i mange tilfælde økonomisk umuligt - at komme på sommerferie. Det vil en nystiftet forening i Esbjerg nu gøre noget ved.

Foreningen tilbyder rejser til personer med fysiske handicap. Rejseprisen holdes nede via fondsmidler, og foreningen betaler for, at en sygeplejerske og en social- og sundhedshjælper kan rejse med. Det betyder, at de handicappede i nogle tilfælde kan rejse uden selv at medbringe en personlig ledsager og dermed sparer rejseudgiften til ham eller hende.

Foreningen hedder "Rul og Rejs" og er stiftet af en gruppe frivillige.

- Min mand lider af sclerose, og jeg har rejst med ham flere gange. Rejserne er noget, han glæder sig rigtig meget til, og det gør altid et stort indtyk på mig at se, hvor meget de fysisk handicappede blomstrer op, når de er afsted, fortæller formand for den nystiftede forening, Gunda Hausted fra Ribe.

Hun er tidligere formand for lokalafdelingen af den landsdækkende scleroseforening og har fået ideen til at arrangere handicaprejser dér.

Foreningen har i flere år tilbudt handicaprejser, men har valgt at droppe aktiviteten.

På rejsen omgås de fysisk handicappede ligestillede, og den stemning, der skabes, er fantastisk. Det føles hurtigt som om, vi er én stor familie.

Peter Andersen, næstformand i foreningen "Rul og Rejs"

Rul og Rejs

Foreningen "Rul og Rejs" i Esbjerg er nystartet. Dens bestyrelse består af fem frivillige, og Gunda Hausted fra Ribe er formand.Foreningen holder til i Vindrosens lokaler i Esbjerg.

Foreningen tilbyder rejser til personer med fysiske handicap og søger fonde, så rejseudgifterne holdes i bund for den enkelte rejsedeltager.

Første rejse går til Kevelar på grænsen mellem Tyskland og Holland.

Rejsen afvikles i dagene fra den 27. august til den 1. september.

Læs mere på hjemmesiden: Info@rulogrejs.dk

Vi er én stor familie

Næstformand i "Rul og Rejs", Peter Andersen fra Esbjerg, arbejder som personlig ledsager for tre forskellige sclerose-ramte og har haft fornøjelsen af at være med nogle af dem på ferie. Også han mener, det er vigtigt, at fysisk handicappede kommer på ferie.

- På rejsen omgås de fysisk handicappede ligestillede, og den stemning, der skabes, er fantastisk. Det føles hurtigt som om, vi er én stor familie. De handicappede og deres hjælpere lærer hinanden at kende på en anden måde end i det daglige, og her spiller især humoren absolut ind, lyder det begejstret fra Peter Andersen.

"Rul og Rejs" lægger ud med at tilbyde én udlandsrejse om året. Den første rejse afvikles fra den 27. august til den 1. september i år. De handicappede køres i bus til den tyske by Kevelar, der ligger på grænsen til Holland, og der er linet et spændende program op med guidet sightseeing kombineret med god mad og både have- og slotsbesøg.

Annonce

Fondsmidler nedsætter prisen

Turen koster 6.000 per person. Derfra trækkes de fondsmidler, som allerede er kommet i hus.

- Vi bliver ved med at søge fonde, og målet er, at vores rejser skal koste mellem 3.000 og 4.000 kroner. Til den pris kan alle deltage, også selv om de har behov for at få en personlig hjælper med, som de selv skal betale for, forklarer formanden for den nystiftede forening.

På turen til Kevelar er der plads til i alt 30 personer; 16 pladser er allerede booket.

På sigt vil den årlige udlandsrejse formentligt blive suppleret med små, korte dagsture herhjemme. For eksempel vil "Rul og Rejs" tilbyde de fysisk handicappede et besøg i Legoland.

- Det betyder ikke så meget, hvor vi tager hen, bare vi kommer lidt væk og får nogle gode oplevelser sammen. Samværet på turene betyder utroligt meget, lyder det fra de to bestyrelsesmedlemmer.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Esbjerg Energy For abonnenter

Felix Scheel med afgørende scoring 98 sekunder før tid: Forløsende sejr til Esbjerg Energy

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce