Annonce
Billund

Ny forlystelsespark kan være på vej i Billund - dobbelt så stor som Legoland

Sådan ser planen ud for hotellet set fra syd, hvorfra der bliver indgang til forlystelsespark og parkeringsanlæg længere mod syd. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen

Herning-firma har store planer for at opføre en ny forlystelsespark, der skal være dobbelt så stor som Legoland.

Billund: En ny, kæmpe forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter plus hotel og parkeringsanlæg kan måske være på vej i Billund.

Det er i hvert fald de planer, som Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group ApS har på tegnebrættet, lyder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

Den 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, som skal opføres efter et "udenlandsk koncept" og byde på forlystelser, der "ikke før er set i Europa", skal ifølge planen stå klar til gøre Legoland og Lalandia selskab i Billund allerede i åbningen af turistsæsonen i 2022. Til sammenligning breder Legoland sig i dag over 147.000 kvadratmeter.

Foruden forlystelsesparken indebærer planen et hotel og et parkeringshus.

"Der skal bygges mellem 15 og 18 etager og med en totalhøjde på 53 meter, med ca. 915 værelser, med eksklusiv restaurant på øverste etage af hotellet, familievenligt indrettet og med et all-inclusive koncept, som det kendes fra charterrejser til Sydeuropa", lyder det i pressemeddelelsen fra Gram & Jeppesen Group ApS, som består af direktører Birgitte M. Gram & Peder J. Jeppesen.

"Der skal bygges parkeringshus i eksklusiv design i 8 etagedæk over jordhøjde med 4400 parkeringspladser til besøgende", lyder det omkring parkeringshuset.

"Billund Ø"

"Billund Ø" kalder Gram & Jeppesen Group ApS projektet, som skal blive til virkelighed i det område, som af Billund Kommune i 2013 blev lagt ud i rammeområde for ferie- og ressortturisme.

Ifølge pressemeddelelsen sker opførelsen "i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde som slutejere på projektet", dog uden at der sættes navn på investorerne.

- Det er et meget innovativt projekt, der passer godt til en by som Billund, hvor der er fokus på børn og leg, som har en international lufthavn, forlystelsesparker som Legoland og Lalandia og den nye oplevelsespark, WOW-park, som også er på vej i Billund Ø. Forlystelsesparkerne har forskellige koncepter, men med det samme tema, der går igen. Derfor er det med til at brande Billund bys visioner om Billund som Børnenes Hovedstad, lyder det i pressemeddelelsen fra firmaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce