Annonce
Billund

Ny forlystelsespark kan være på vej i Billund - dobbelt så stor som Legoland

Sådan ser planen ud for hotellet set fra syd, hvorfra der bliver indgang til forlystelsespark og parkeringsanlæg længere mod syd. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen

Herning-firma har store planer for at opføre en ny forlystelsespark, der skal være dobbelt så stor som Legoland.

Billund: En ny, kæmpe forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter plus hotel og parkeringsanlæg kan måske være på vej i Billund.

Det er i hvert fald de planer, som Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group ApS har på tegnebrættet, lyder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

Den 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, som skal opføres efter et "udenlandsk koncept" og byde på forlystelser, der "ikke før er set i Europa", skal ifølge planen stå klar til gøre Legoland og Lalandia selskab i Billund allerede i åbningen af turistsæsonen i 2022. Til sammenligning breder Legoland sig i dag over 147.000 kvadratmeter.

Foruden forlystelsesparken indebærer planen et hotel og et parkeringshus.

"Der skal bygges mellem 15 og 18 etager og med en totalhøjde på 53 meter, med ca. 915 værelser, med eksklusiv restaurant på øverste etage af hotellet, familievenligt indrettet og med et all-inclusive koncept, som det kendes fra charterrejser til Sydeuropa", lyder det i pressemeddelelsen fra Gram & Jeppesen Group ApS, som består af direktører Birgitte M. Gram & Peder J. Jeppesen.

"Der skal bygges parkeringshus i eksklusiv design i 8 etagedæk over jordhøjde med 4400 parkeringspladser til besøgende", lyder det omkring parkeringshuset.

Annonce

"Billund Ø"

"Billund Ø" kalder Gram & Jeppesen Group ApS projektet, som skal blive til virkelighed i det område, som af Billund Kommune i 2013 blev lagt ud i rammeområde for ferie- og ressortturisme.

Ifølge pressemeddelelsen sker opførelsen "i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde som slutejere på projektet", dog uden at der sættes navn på investorerne.

- Det er et meget innovativt projekt, der passer godt til en by som Billund, hvor der er fokus på børn og leg, som har en international lufthavn, forlystelsesparker som Legoland og Lalandia og den nye oplevelsespark, WOW-park, som også er på vej i Billund Ø. Forlystelsesparkerne har forskellige koncepter, men med det samme tema, der går igen. Derfor er det med til at brande Billund bys visioner om Billund som Børnenes Hovedstad, lyder det i pressemeddelelsen fra firmaet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce