Annonce
Billund

Ny forlystelsespark kan være på vej i Billund - dobbelt så stor som Legoland

Sådan ser planen ud for hotellet set fra syd, hvorfra der bliver indgang til forlystelsespark og parkeringsanlæg længere mod syd. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen

Herning-firma har store planer for at opføre en ny forlystelsespark, der skal være dobbelt så stor som Legoland.

Billund: En ny, kæmpe forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter plus hotel og parkeringsanlæg kan måske være på vej i Billund.

Det er i hvert fald de planer, som Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group ApS har på tegnebrættet, lyder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

Den 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, som skal opføres efter et "udenlandsk koncept" og byde på forlystelser, der "ikke før er set i Europa", skal ifølge planen stå klar til gøre Legoland og Lalandia selskab i Billund allerede i åbningen af turistsæsonen i 2022. Til sammenligning breder Legoland sig i dag over 147.000 kvadratmeter.

Foruden forlystelsesparken indebærer planen et hotel og et parkeringshus.

"Der skal bygges mellem 15 og 18 etager og med en totalhøjde på 53 meter, med ca. 915 værelser, med eksklusiv restaurant på øverste etage af hotellet, familievenligt indrettet og med et all-inclusive koncept, som det kendes fra charterrejser til Sydeuropa", lyder det i pressemeddelelsen fra Gram & Jeppesen Group ApS, som består af direktører Birgitte M. Gram & Peder J. Jeppesen.

"Der skal bygges parkeringshus i eksklusiv design i 8 etagedæk over jordhøjde med 4400 parkeringspladser til besøgende", lyder det omkring parkeringshuset.

Annonce

"Billund Ø"

"Billund Ø" kalder Gram & Jeppesen Group ApS projektet, som skal blive til virkelighed i det område, som af Billund Kommune i 2013 blev lagt ud i rammeområde for ferie- og ressortturisme.

Ifølge pressemeddelelsen sker opførelsen "i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde som slutejere på projektet", dog uden at der sættes navn på investorerne.

- Det er et meget innovativt projekt, der passer godt til en by som Billund, hvor der er fokus på børn og leg, som har en international lufthavn, forlystelsesparker som Legoland og Lalandia og den nye oplevelsespark, WOW-park, som også er på vej i Billund Ø. Forlystelsesparkerne har forskellige koncepter, men med det samme tema, der går igen. Derfor er det med til at brande Billund bys visioner om Billund som Børnenes Hovedstad, lyder det i pressemeddelelsen fra firmaet.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce