Annonce
Vejen

Ny formand: En tvangsfjernelse kan være den mindst ringe beslutning

Tanja Vestergaard Skøtt (S) får en af de tungeste poster i det nye byråd. Han skal sidde for bordenden i Børn- og Unge-udvalget, som bl.a. tager sig af tvangsfjernelser. Foto: Flemming Sejer Jepsen
Socialdemokraten Tanja Skøtt er udpeget til formand i Børn- og Unge-udvalget. Hun ser sig selv som de udsatte børns advokat. Mange frygter netop det udvalg, men den nuværende formand Anni Grimm har været meget glad for arbejdet.

VEJEN: - Nogle siger, hvordan kan du dog holde ud at sidde i sådan et forfærdeligt udvalg, men sådan har jeg overhovedet ikke oplevet det. Det har været meget meningsfyldt, og det er faktisk det bedste udvalg, jeg nogen sinde har siddet i.

Det snart forhenværende byrådsmedlem Anni Grimm ved, hvad hun taler om. Hun har vist siddet i samtlige stående udvalg gennem sine mange år i byrådet, men erklærer altså Børn- og Unge-udvalget, som bl.a. står for tvangsfjernelser af børn, som sin favorit.

- Selvfølgelig er det trist, når man må tvangsfjerne et barn, men at være med til at sikre, at børn får den bedst mulige start på livet. Det er præcist det, der er de to udpegede politikers rolle i udvalget, hvor der også sidder en dommer og to sagkyndige.

Annonce

- Jeg kan heldigvis sige, at jeg efter min egen vurdering kun har været med til at træffe de rigtige beslutninger. Livet er ikke fuldkomment, og nogle skal jo passe godt på børnene, når forældre af den ene eller anden grund ikke magter det.

Anni Grimm opfordrer de to nye politikere i Børn- og Unge-udvalget, Tanja Skøtt (S) og Tove Gæmelke (V) til at lægge alle kræfter i opgaven.

Den mindst ringe løsning

Tanja Skøtt er udpeget til formand i udvalget. Han er uddannet lærer og arbejder som ungdoms- og uddannelsesvejleder og har derigennem været tæt på nogle tvangsfjernelser. Hun har ikke selv peget på bestemte udvalg, hun gerne ville sidde i, men er altså headhuntet.

- Jeg har fra begyndelsen været klar til at tage de opgaver, jeg bliver bedt om, og da jeg i kraft af mit arbejde har lidt indsigt i Børn- og Unge-udvalgets arbejde, så er det fint med mig. Det skræmmer mig ikke, at skulle påtage mig det ansvar.

- Jeg er klar over, at udvalget skal træffe ubehagelige beslutninger, men det er jo et vilkår. Som lægmand i udvalget er det min opgave at sikre, at alle muligheder har været undersøgt, før man træffer en afgørelse. Vi skal være fuldstændig sikre på, at det ikke kan lade sig gøre uden en tvangsfjernelse at sikre barnets tarv, siger Tanja Skøtt.

- Og det er så den bedste beslutning blandt en masse mere eller mindre dårlige muligheder. Det skal jo gerne munde ud i, at barnet får et godt liv. Det er opgaven, og den tager vi på os.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Vejen

Den ordentlige kaptajn går fra borde: Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce