Annonce
Aabenraa

Ny formand for orienteringsklub

Rasmus Ejlersen er ny formand. Privatfoto

Aabenraa-Sønderborg: Orienteringsklubben OK Syd har fået ny bestyrelse. Birger Jønsson ønskede efter 18 år som formand ikke at genopstille, da foreningen holdt generalforsamling. Han var først formand for Sønderborg Orienteringsklub i 16 år, og efter Sønderborg Orienteringsklubs sammenlægningen med AaIG Orientering i 2016 også formand for den nye fællesklub OK Syd.

Klubbens generalforsamling valgte Rasmus Ejlersen fra Sønderborg som ny formand og John Bargmeyer fra Broager som næstformand. Der var genvalg til Michael Termansen og Bent Petersen fra Aabenraa som menige medlemmer af bestyrelsen. Ikke på valg var Hanne Ljungberg og Svend Erik Bertelsen fra Sønderborg og Ove Petersen fra Aabenraa.

Klubben har i flere år haft et ret konstant medlemstal på ca. 90 medlemmer og er en af landets mellemstore klubber. Men klubben vil meget gerne være større og har en drøm om at få et klubhus tæt ved en skov.

På generalforsamlingen blev Karsten Jøhnk fra Sønderborg hædret med en vandrepokal for den løber, der i årets løb har deltaget i flest træningsløb. Endvidere blev Finn Hove fra Aabenraa hædret med Tinfadet for en særlig indsat for klubben. Finn Hove gør en stor indsats inden for skoleorientering og åben skole med tegning af orienteringskort over skoler samt undervisning af lærere og elever i orienteringsløb./EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce