Annonce
Tønder

Ny formand og to nye kandidater: Venstre starter på en frisk midt i Frandsen-land

Direktør Hans Otto Sørensen, Skærbæk, er en ud af foreløbig to kandidater, som Venstre i Skærbæk, Døstrup og Rømø opstiller til valget i november. Foto: Timo Battefeld
Direktør Bjarne M. Christensen er udpeget som ny formand for Venstre i Skærbæk, Døstrup og Rømø. Sammen med to nyopstillede kandidater tegner han foreløbig bestyrelsen, hvor der skal findes yderligere fire medlemmer. - De er på trapperne, lyder det fra den ny formand.

SKÆRBÆK: Der er ingen fra den tidligere bestyrelse eller af de tidligere kandidater tilbage. Venstre-vælgerforeningen for Skærbæk, Døstrup og Rømø starter på en frisk - og i undertal.

Sådan lyder konklusionen ovenpå torsdagens generalforsamling, hvor direktør for virksomheden BMC Energi, Bjarne M. Christensen, Skærbæk, blev udpeget som formand. Derudover blev direktør Hans Otto Sørensen, Gaardkrog, og Claus Corneliussen, Rømø, både valgt som bestyrelsesmedlemmer og vælgerforeningens kandidater ved efterårets valg til kommunalbestyrelsen.

For at blive fuldtallige mangler på nuværende tidspunkt fire bestyrelsesmedlemmer og to kandidater. Men de skal nok kommer, lyder det fra den ny formand.

Annonce

- De er på trapperne. Vi har fået bemyndigelse til at stifte en bestyrelse, men inden tingene er endelig på plads, kan vi ikke nævne navne, lyder det fra Bjarne M. Christensen.

Han har ingen fortid på den politiske boldbane. Men han er klar til at træde til i en tid, hvor Venstre i Tønder har været præget af intern splid og uro. Ikke mindst i Skærbæk-området, der er borgmester Henrik Frandsens hjemmebane, og hvor seks ud af syv medlemmer af den lokale Venstre-bestyrelse sidste efterår valgte at træde tilbage. Kun formanden Amit Mozumdar blev tilbage. Han er nu også fortid i bestyrelsen (læser mere på side 4).

Det sejler

Netop uenigheden og tingenes tilstand nævner Bjarne M. Christensen som en motivation for, at han har meldt sig på banen.

- Jeg synes, at vi skal have lidt mere styr på det. Mange ting sejler rundt omkring i Tønder Kommune. Derfor vil jeg gerne bidrage med det, som jeg synes, jeg kan bidrage med. Så må vi se, om det er noget, der kan bruges til noget, lyder det fra den ny formand.


Der har været spredning nok, nu skal vi til at samles om tingene.

Hans Otto Sørensen, kandidat for Venstre, Skærbæk


Om de interne stridigheder i den lokale vælgerforeningen siger Bjarne M. Christensen, at det et langt stykke hen ad vejen er tale om misforståelser.

- Det må vi se at få styr på. Den uro, der har været, kan vi ikke bruge til noget. Nu ser vi fremad, siger formanden.

Venstre-højborg

Skærbæk-området er pr. tradition en Venstre-højborg. Ved valget i 2017 havde den lokale vælgerforening i alt fire kandidater, der tilsammen tegnede sig for over 3000 personlige stemmer. Det var rundt regnet en tredjedel af alle Venstre-stemmer ved valget.

Ingen af de fire lokale kandidater fra valget i 2017 er længere til rådighed. Det gælder først og fremmest borgmester Henrik Frandsen (2647 personlige stemmer) og Daisy Dahl (252 personlige stemmer). De er nu med i Tønder Listen. De øvrige to, Jens Thysen, Døstrup, (167 stemmer) og Christian Hansen (54 stemmer), er blandt de seks bestyrelsesmedlemmer, der trak sig fra deres poster i efteråret.

En af de to nye Venstre-kandidater, Hans Otto Sørensen, var tilbage i juni sidste år, en af fire Venstre-medlemmer, der var anbefalere af Henrik Frandsen. Han endte som bekendt med at tabe kampen om spidskandidaturen til erhvervsmanden Martin Iversen.

Hans Otto Sørensen, var i foråret tæt på at blive folketingskandidat for Venstre i Esbjerg og omegn, men endte med at tabe den afgørende afstemning. Nu melder den 67-årige organisationsmand og direktør sig klar på den kommunalpolitiske bane.

- Jeg ser mig selv som den stabile kandidat for Venstre. Jeg skal være den, der er med til at få Venstre tilbage på rette spor, så der igen kan skabes fremgang. Der har været spredning nok, nu skal vi til at samles om tingene, siger han.

Annonce

Nedrykningsplads

Blandt Hans Otto Sørensens politiske kæpheste er forbedret infrastruktur, navnlig rute 11, erhvervsvenlighed og den grønne omstilling. Sidstnævnte er ifølge ham grebet helt forkert an.

- Grøn omstilling er andet en vindmøller. Der skal først laves en målsætning for, hvor meget vedvarende energi vi vil producere, og så kan vi efterfølgende diskutere midlerne for at opnå målet, siger han.

Et andet mål er at forbedre Tønder Kommunes omdømme og indsats på erhvervsområdet.

- Hvis Tønder var et fodboldhold i superligaen og blev vurderet ud fra de seneste målinger om erhvervsvenlighed, så lå vi på en nedrykningsplads, siger han.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Speedway For abonnenter

Tim styrtede med 130 km/t og fik blødning i hjernen: 26 dage senere blev han dansk mester

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Erhverv For abonnenter

Kig indenfor i det gamle posthus: En kleppert af en bankboks kan blive til vinkøleskab

Esbjerg

Esbjerg Kommune fraråder fiskeri i to vandløb ved tidligere brandskole: Politiker i hård kritik af forvaltning i sag om giftigt stof

Esbjerg

Politiet beder om hjælp: Tyve stjal senge for 1,2 millioner kroner

Aabenraa

Hjemmeværnsmand har snøret støvlerne: Vandrer kommunen tynd for at komme i byrådet

Kolding For abonnenter

Landmand taber 140.000 kroner om ugen på historisk lave svinepriser: Øjner konkurs hvis tingene ikke snart retter sig

Debat

Hvem ringer klokkerne for?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev

Karsten arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk: Afspærret vej åbner muligvis i løbet af i dag

Esbjerg For abonnenter

Museumsdirektøren træder tilbage efter eget ønske: Hun har bare alt for meget at lave til at gå på pension

Haderslev

Coronasmittet barn var på sodavandsdiskotek: Forældre opfordres til at lade deres børn teste

Annonce