Annonce
Sydjylland

Ny formand til Sydslesvigudvalget: Politiker fra Enhedslisten er i førertrøjen

Christian Juhl blev valgt til Folketinget i 2011 for Enhedslisten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ifølge folketingsmedlem Troels Ravn (S) bliver det med stor sandsynlighed Christian Juhl (EL), der får posten som formand i Sydslesvigudvalget.

Sydslesvig: - Som jeg har forstået det, så bliver Christian Juhl fra Enhedslisten formand for Sydslesvigudvalget.

Sådan svarer folketings- og udvalgsmedlem Troels Ravn (S) på spørgsmålet om, hvem der bliver den nye formand for udvalget. Udvalget agerer bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har ansvaret for at udpege en formand, men der er endnu ikke kommet en officiel udmelding fra den nyudpegede minister. Selv vil Christian Juhl (EL) ikke løfte sløret for en endelig beslutning. Politikeren, der oprindeligt kommer fra Hejlsminde syd for Kolding, bekræfter dog sin interesse:

- Jeg ved ikke selv noget, før ministeren har bekræftet det, men jeg vil gerne afsløre, at jeg har søgt jobbet, siger Christian Juhl.

Sydslesvigudvalget blev for første gang nedsat efter folketingsvalget den 15. september 2011. Udvalget har blandt andet til opgave at bevilge penge til uddannelsesinstitutioner og organisationer i Sydslesvig.

Annonce

Sydslesvigudvalget

Pr. 4. juli 2019 består Sydslesvigudvalget af følgende:
  • Troels Ravn (S)
  • Rune Christiansen (udpeget af Radikale Venstre)
  • Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)
  • Christian Juhl (EL)
  • Anni Matthiesen (V)
  • Martin Henriksen (DF)
  • Niels Flemming Hansen (K)

Kilde: Folketinget

Juhl er den rette til stillingen

Ifølge Troels Ravn (S) er det fremkommet som et ønske fra Enhedslisten, at partiet vil have en repræsentant til at varetage formandsposten for udvalget. Og det er noget Troels Ravn støtter op om.

- Christian Juhl er kompetent til at udvise omhu til mindretallet. Han har tidligere arbejdet i udvalget og interesserer sig helt åbenlyst for området, siger Troels Ravn.

Da udvalget først blev nedsat, stod der i lovgivningen, at udvalget skulle have mindst fem medlemmer. I december 2015 var Christian Juhl med til at vedtage et lovforslag, der betyder, at udvalget fremover skal have mindst 7 medlemmer.

- Det er vigtigt, da Sydslesvig skal være bredt funderet i Folketinget, siger Christian Juhl.

Christian Juhl kalder arbejdsgruppen for "et udvalg med stort ansvar", og han er overbevist om arbejdets vigtighed.

- Det er vigtigt, at det danske mindretal i Sydslesvig har det godt og trives med flertallet i Danmark. Det giver de bedste resultater, viser vores erfaringer, siger Christian Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce