x
Annonce
Sydjylland

Ny formand til Sydslesvigudvalget: Politiker fra Enhedslisten er i førertrøjen

Christian Juhl blev valgt til Folketinget i 2011 for Enhedslisten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ifølge folketingsmedlem Troels Ravn (S) bliver det med stor sandsynlighed Christian Juhl (EL), der får posten som formand i Sydslesvigudvalget.

Sydslesvig: - Som jeg har forstået det, så bliver Christian Juhl fra Enhedslisten formand for Sydslesvigudvalget.

Sådan svarer folketings- og udvalgsmedlem Troels Ravn (S) på spørgsmålet om, hvem der bliver den nye formand for udvalget. Udvalget agerer bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har ansvaret for at udpege en formand, men der er endnu ikke kommet en officiel udmelding fra den nyudpegede minister. Selv vil Christian Juhl (EL) ikke løfte sløret for en endelig beslutning. Politikeren, der oprindeligt kommer fra Hejlsminde syd for Kolding, bekræfter dog sin interesse:

- Jeg ved ikke selv noget, før ministeren har bekræftet det, men jeg vil gerne afsløre, at jeg har søgt jobbet, siger Christian Juhl.

Sydslesvigudvalget blev for første gang nedsat efter folketingsvalget den 15. september 2011. Udvalget har blandt andet til opgave at bevilge penge til uddannelsesinstitutioner og organisationer i Sydslesvig.

Annonce

Sydslesvigudvalget

Pr. 4. juli 2019 består Sydslesvigudvalget af følgende:
  • Troels Ravn (S)
  • Rune Christiansen (udpeget af Radikale Venstre)
  • Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)
  • Christian Juhl (EL)
  • Anni Matthiesen (V)
  • Martin Henriksen (DF)
  • Niels Flemming Hansen (K)

Kilde: Folketinget

Juhl er den rette til stillingen

Ifølge Troels Ravn (S) er det fremkommet som et ønske fra Enhedslisten, at partiet vil have en repræsentant til at varetage formandsposten for udvalget. Og det er noget Troels Ravn støtter op om.

- Christian Juhl er kompetent til at udvise omhu til mindretallet. Han har tidligere arbejdet i udvalget og interesserer sig helt åbenlyst for området, siger Troels Ravn.

Da udvalget først blev nedsat, stod der i lovgivningen, at udvalget skulle have mindst fem medlemmer. I december 2015 var Christian Juhl med til at vedtage et lovforslag, der betyder, at udvalget fremover skal have mindst 7 medlemmer.

- Det er vigtigt, da Sydslesvig skal være bredt funderet i Folketinget, siger Christian Juhl.

Christian Juhl kalder arbejdsgruppen for "et udvalg med stort ansvar", og han er overbevist om arbejdets vigtighed.

- Det er vigtigt, at det danske mindretal i Sydslesvig har det godt og trives med flertallet i Danmark. Det giver de bedste resultater, viser vores erfaringer, siger Christian Juhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce