Annonce
Aabenraa

Ny forpagter af historisk kro: Det er gået over forventning

Peter Rømer har fået en start på Holdbi Kro, der er over forventning. Arkivfoto: Claus Thorsted

Den nye forpagter af Holdbi Kro er tilfreds med opstarten, og han er også ved at få sat sit eget præg på stedet.

Holdbi: For knap en måned siden genåbnede den over 300 gamle Holdbi Kro efter at have været lukket i flere måneder. Stedets nye forpagter hedder Peter Rømer, og han kan ikke klage over den start, han har fået.

- Det er gået over forventning, men det har også været udfordrende, siger Peter Rømer.

- Der er meget arbejde med indretningen, men jeg begynder da at få sat mit præg på stedet, fortsætter han.

Holdbi Kro har gennem årene været kendt som et sted, hvor man kunne få sig en god bøf, og det koncept fortsætter den nye forpagter med.

- Jeg har haft mange glade gæster siden opstarten, der gerne vil komme igen, og jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med antallet af gæster. Der har været en del forretningsfolk, og så har der også været flere nye kunder fra det meste af Jylland, siger Peter Rømer, der dog også godt ved, at januar måned ikke er den mest travle i restaurationsbranchen.

Annonce

Jeg har simpelthen ikke haft tid til at tænke over det at være flyttet fra München.

Peter Rømer, forpagter af Holdbi Kro

Familien er klar

Peter Rømer har gennem de sidste 11 år boet i München sammen med familien, der tæller hustru og tre børn. De besøgte Holdbi Kro i julen for første gang, da de stadig bor i München, og de vendte tilbage med et positivt indtryk.

- De var begejstrede og så en masse muligheder i stedet, siger Peter Rømer, der ser frem til, at hustru og børn flytter til Danmark i begyndelsen af april.

- Jeg savner min familie og glæder mig til, at de kommer, siger han.

Efter 11 år i storbyen München må det alt andet lige have været en stor omvæltning pludselig at flytte til Holdbi, der ligger få kilometer fra Kruså og den dansk-tyske grænse. Det er dog ikke noget, Peter Rømer har brugt megen tid på at spekulere over.

- Jeg har simpelthen ikke haft tid til at tænke over det at være flyttet fra München. Jeg har brugt al min tid på at få Holdbi Kro op at køre igen, siger han.

Den nye forpagter har tre ansatte, men han har brug for endnu én.

- Jeg søger en grillassistent. Lige nu passer jeg grillen, men jeg vil gerne have mere tid til at tage mig af gæsterne, siger Peter Rømer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce