Annonce
Aabenraa

Ny forpagter af historisk kro: Det er gået over forventning

Peter Rømer har fået en start på Holdbi Kro, der er over forventning. Arkivfoto: Claus Thorsted

Den nye forpagter af Holdbi Kro er tilfreds med opstarten, og han er også ved at få sat sit eget præg på stedet.

Holdbi: For knap en måned siden genåbnede den over 300 gamle Holdbi Kro efter at have været lukket i flere måneder. Stedets nye forpagter hedder Peter Rømer, og han kan ikke klage over den start, han har fået.

- Det er gået over forventning, men det har også været udfordrende, siger Peter Rømer.

- Der er meget arbejde med indretningen, men jeg begynder da at få sat mit præg på stedet, fortsætter han.

Holdbi Kro har gennem årene været kendt som et sted, hvor man kunne få sig en god bøf, og det koncept fortsætter den nye forpagter med.

- Jeg har haft mange glade gæster siden opstarten, der gerne vil komme igen, og jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med antallet af gæster. Der har været en del forretningsfolk, og så har der også været flere nye kunder fra det meste af Jylland, siger Peter Rømer, der dog også godt ved, at januar måned ikke er den mest travle i restaurationsbranchen.

Annonce

Jeg har simpelthen ikke haft tid til at tænke over det at være flyttet fra München.

Peter Rømer, forpagter af Holdbi Kro

Familien er klar

Peter Rømer har gennem de sidste 11 år boet i München sammen med familien, der tæller hustru og tre børn. De besøgte Holdbi Kro i julen for første gang, da de stadig bor i München, og de vendte tilbage med et positivt indtryk.

- De var begejstrede og så en masse muligheder i stedet, siger Peter Rømer, der ser frem til, at hustru og børn flytter til Danmark i begyndelsen af april.

- Jeg savner min familie og glæder mig til, at de kommer, siger han.

Efter 11 år i storbyen München må det alt andet lige have været en stor omvæltning pludselig at flytte til Holdbi, der ligger få kilometer fra Kruså og den dansk-tyske grænse. Det er dog ikke noget, Peter Rømer har brugt megen tid på at spekulere over.

- Jeg har simpelthen ikke haft tid til at tænke over det at være flyttet fra München. Jeg har brugt al min tid på at få Holdbi Kro op at køre igen, siger han.

Den nye forpagter har tre ansatte, men han har brug for endnu én.

- Jeg søger en grillassistent. Lige nu passer jeg grillen, men jeg vil gerne have mere tid til at tage mig af gæsterne, siger Peter Rømer.

Annonce
Forsiden netop nu
112

58-årig havnede i grøften

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce