Annonce
Vejen

Ny forstander for Askov Højskole havde "første dag" på skolen

Rikke Holm - fra den 1. oktober ny forstander på Askov Højskole - var i mandags på besøg på sin nye arbejdsplads. Her fik hun lejlighed til at tale både med den afgående forstander og skolens ansatte. Privatfoto

Rikke Holm, der fra den 1. oktober er ny forstander på Askov Højskole, var forleden forbi for at hilse på ansatte og mødes med den afgående forstander Klaus Majgaard.

Askov: Den 1. oktober indtager Rikke Holm, der i dag er viceforstander på Engelsholm Efterskole, forstander-stolen på Askov Højskole. Forleden var hun på besøg for at holde møde med bestyrelsen og den afgående forstander Klaus Majgaard, ligesom Rikke Holm også havde en snak med forstanderparret på Askov Efterskole, Thomas Tarp Hansen og Katrine Munk.

Om eftermiddagen mødte hun så for første den samlede medarbejderstab på Askov Højskole og Efterskole til et møde, hvor hun første præsenterede sig selv og derefter bad hver enkelt medarbejder om at præsentere sig selv for hende.

- Det var virkelig dejligt at få lov til at møde folk her, og jeg fornemmer, at der er en special ånd her, der gør, at jeg glæder mig meget til at komme i gang, lød det fra Rikke Holm, der netop havde deltaget i repræsentantskabsmødet.

Annonce

Viceforstander på Engelsholm Efterskole

Rikke Holm kommer direkte fra et job som viceforstander på Engelsholm Efterskole, hvor hun har taget sig meget af personalepleje og hvordan, tingene kørte internt. Det samme regner hun med at skulle arbejde meget med i Askov, og derfor understregede hun, at det er vigtigt for hende at få lov til at bruge den første tid på at lære stedet og folkene, der er der, bedre at kende.

- Jeg har været glad for at være på Engelsholm Højskolen, men jeg tror, at Askov Højskole er en højskole, der passer endnu bedre til mig, blandt andet på grund at, at der her også er en efterskole, lød det fra den tidligere efterskolelærer og ungdomspræst i Vejle.

Højskole og efterskole

- Jeg har kun været på Askov Højskole få gange i forbindelse med samtalerne, men med det samme følte jeg, at der er noget ved det her sted, der gør, at jeg bare måtte arbejde her, lød det fra Rikke Holm.

Indtil Rikke Holm er kommet helt på plads, varetager Thomas Tarp Hansen en del af de overordnede administrative ledelsesopgaver på Askov Højskole og Efterskole.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce