Annonce
Indland

Ny forsvarsminister melder klar til lang mission

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Trine Bramsen fik et signalhorn af sin forgænger og blæste straks klar til at rulle det nye forsvarsforlig ud.

Både lokalet og humøret var mere end lunt, da den afgående Claus Hjort Frederiksen (V) torsdag overdrog depechen i Forsvarsministeriet til sin efterfølger, Trine Bramsen (S).

Claus Hjort Frederiksen smed jakken, takkede sine nærmeste medarbejdere gennem de seneste to og et halvt år og vendte sig med rosende vendinger mod sin arvtager.

- Jeg kender dig ikke så godt, men du er kendt for at være flittig og for at kunne dit politiske stof.

- Og så har du et dybt kendskab til Forsvaret gennem dit medlemskab af forsvarsudvalget og som tidligere konsulent på forsvarsområdet, sagde han og forærede "dagens hovedperson" et signalhorn.

- Det kan du få brug for, når du skal trænge igennem herinde, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Den nye minister kvitterede med et lydløst trut og forærede til gengæld sin forgænger en drone, så han kunne "beholde overblikket" fra sin plads i opposition.

Henvendt til sine mange nye medarbejdere, sagde Trine Bramsen:

- Vi skal ud på en vigtig og spændende og forhåbentlig meget lang mission sammen her i ministeriet. Og vi skal sørge for, at dem vi sender ud føler sig værdsatte.

Trine Bramsen kommer til sit nye ministerium på et tidspunkt, hvor Forsvaret for nylig har fået udstukket sin langsigtede kurs i forbindelse med et seksårigt forsvarsforlig.

Alligevel forventer hun at komme til at sætte et klart aftryk på sit område.

- Jeg skal få alle ordene på papiret til at blive til virkelighed. Det svære bliver jo at få det ud at virke i det daglige.

- Og så bliver det min opgave at håndtere de forskellige trusler, der jo kommer i nye udformninger hver eneste dag. De stopper jo ikke bare fordi, man har lavet et forlig sidste år, siger hun.

Trine Bramsen kommer til posten efter en årrække som Socialdemokratiets retsordfører.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce