Annonce
Esbjerg

Ny frisør: Mette er blevet herre i eget hus

Mette Tranberg Pahuus har åbnet sin egen salon på Torvet. Foto: Annett Bruhn
Mette Tranberg Pahuus har åbnet sin egen salon på torvet en anelse tidligere, end hun havde regnet med, men hun glæder sig til at kræse om sine kunder.

Ribe: Mette Tranberg Pahuus har altid vidst, at hun skulle være frisør, og mandag over middag åbnede den 26-årige sin egen salon "Mette Pahuus" på Torvet 10.

Lige siden Mette som lille pige så sin mor i fuldt vigør i "Hårstudiet", var hun klar over, at frisørfaget var den helt rigtige hylde for hende. Og i sjette klasse, da studievejlederen spurgte Mette, hvad hun havde tænkt sig at lave efter folkeskolen, kom svaret prompte.

Efter 9. klasse arbejdede Mette som ung pige i huset, og så gik hun i gang med sin drømmeuddannelse.

Annonce

- Jeg er er udlært hos Rita og Karina i "Afrodite Hår og Trend" i Døstrup, og da jeg var udlært flyttede jeg til Aarhus, fortæller Mette, der var i gang med at vaske gulvet inden dagens åbningsreception, da JydskeVestkysten kiggede forbi.


Det bedste ved at være frisør er at kræse om kunderne og give dem velvære, en god oplevelse.


I Aarhus arbejdede Mette hos "Frisør Poul M":

- Jeg skulle lige se, hvad det der storbyliv var for noget, og jeg var vild med Aarhus. Der er masser af liv og mange unge mennesker, og det var nogle rigtig dejlige år, fortæller Mette, der dog vendte tilbage til Ribe.

-Jeg havde fået en kæreste fra Ribe, der flyttede op til mig, men efter to år vi blev enige om, at det var tid til at komme hjem igen. Vi har alle vores venner og vores familier her, og det har altid været min plan, at jeg skal bo i Ribe, siger Mette, der bor sammen med sin kæreste Frederik i Kobbergade.

En dejlig by

- Jeg er glad for at bo her. Det er et dejligt område og en dejlig by, fastslår Mette, der blev ansat i Hårstudiet, da hun vendte hjem til Ribe. Fra mandag middag er den unge frisør dog blevet herre i eget hus.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig, men havde ikke tænkt, at det allerede skulle være nu, siger Mette med et smil.

- Men jeg blev sagt op på grund af coronaen, og så måtte jeg jo finde ud af, hvad jeg skulle, så jeg besluttede at åbne min egen salon, så jeg selv kan styre min hverdag. Det er et stort spring, men man er nødt til at tage nogle chancer, siger Mette, der havde en god opsparing at lægge ud med.

- Men det er selvfølgelig lidt nervepirrende, for man ved jo ikke, hvor mange kunder, der kommer i kalenderen, men det skal nok gå, lyder det fortøstningsfuldt.

- Jeg elsker at skabe en frisure, som passer til kunden. Det bedste ved at være frisør er at kræse om kunderne og give dem velvære, en god oplevelse. Og gøre dem glade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Politiet efterlyser to mænd efter indbrud

Annonce