Annonce
Regionalt

Ny hjælpepakke skal sikre 60 syddanske virksomheder

Syddanske virksomheder kan se frem til ny hjælpepakke. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomheder kan nu få op til 100.000 kroner til hjælp i forbindelse med coronakrisen.
Annonce

Sunde og velkørende virksomheder har med ét fået revet benene væk under sig i løbet af coronakrisen. Særligt de virksomheder, som er bagud digitalt, er udfordrede, fordi bl.a. salg og marketing er blevet dybt afhængig af digitale platforme.

Situationens alvor har medført, at Erhvervshus Fyn i samarbejde med Erhvervshus Sydjylland har hentet yderligere tre millioner kroner fra EU’s strukturfonde og Danmarks
Erhvervsfremmebestyrelse til programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling. Den nye pengepose betyder, at de to erhvervshuse kan yde en særlig støtte til 60 virksomheder, som oplever, at deres traditionelle salg er gået i stå, har brug for en kursændring eller oplever forsinkede leverancer som følge af corona.

- Pengene er øremærket til virksomheder, der er corona-ramte, og som har brug for at få tilført nye kompetencer for at genfinde fodfæste, siger Mette Vedel, projektleder for Vækstrettet Kompetenceudvikling.

Annonce

Op til 100.000 kroner

Hver virksomhed kan få dækket op til 100.000 kr. til at sætte gang i en livreddende kompetenceudvikling. Hvor virksomheder normalt selv skal betale halvdelen af beløbet til et uddannelsesforløb, tilbyder den særlige hjælpepakke i Vækstrettet Kompetenceudvikling at finansiere 100% af medarbejdernes og ledernes kompetenceløft.

Pengene kan bl.a. gå til at forøge de digitale kompetencer inden for digitalt salg og service.

I andre virksomheder kan der være brug for at udvikle stærkere strategiske kompetencer eller nye kompetencer i arbejdet med at sikre leverancer i corona-tiden.

- Vi kigger på den enkelte virksomhed og hjælper med at afdække, hvilke kompetencer der skal styrkes for at genvinde eller etablere sig på et nyt marked. Vi kan hurtigt finde ud af, hvad der vil være den rette løsning og opfordrer virksomhederne til at kontakte os hurtigst muligt, siger Mette Vedel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce