Annonce
Haderslev

Ny hjælpepakke vedtaget: S havde gerne set større politiske ambitioner

Det er Haderslev Kommunes nye kommunaldirektør Peter Karm, der er forfatter til hjælpepakken, som økonomiudvalget onsdag eftermiddag på et ekstraordinært byrådsmøde vedtog. Foto: Jacob Schultz
Haderslev Byråds økonomiudvalg holdt onsdag eftermiddag ekstraordinært møde. Hjælpepakke med 12 initiativer skal være med til at sikre arbejdspladser og virksomheder i Haderslev.

Kommunens coronatrængte erhvervsliv får endnu mere assistance fra Haderslev Kommune. Med 12 nye tiltag er politikerne i byrådets økonomiudvalg nemlig nu klar med en ny hjælpepakke.

På et ekstraordinært møde onsdag besluttede økonomiudvalget at gennemføre hjælpepakke to, der kommer oven i den, som blev vedtaget 23. marts. Hjælpepakken er udarbejdet af kommunaldirektør Peter Karm, der tiltrådte 1. april.

Den ny pakke består af to dele. Dels en forøget anlægsindsats til gavn for især bygge- og anlægssektoren og dels en række tiltag, der især skal understøtte detailhandlen og restauranter samt mere generelt. Haderslev Kommune optager af samme årsag ekstraordinært lån for otte millioner kroner for at kunne finansiere forslagene til blandt andet energirenoveringer.

Annonce

Hjælpepakke 2

1. Fremrykning af anlæg i 2020 for i alt 11,2 mio.kr.

2. Fremrykning af anlæg fra 2021 til 2020 for i alt 6 mio. kr.

3. Nye initiativer for i alt 3 mio. kr.

4. Investering i energibesparende tiltag for i alt 5 mio. kr.

5. Fokus på effektuering af overførte anlægsbeløb fra 2019 til 2020

6. Påbegyndelse forberedelsen af kommende års anlægsprojekter

7. Lokale initiativer målrettet særligt udsatte erhverv for 0,5 mio. kr.

8. Forstærket kommunikation for 0,1 mio. kr.

9. Frigivelse af likviditet

10. Minimeret opkrævningsindsats. Rykkerprocedurer suspenderes ligeledes frem til 30.6.2020

11. Fleksibilitet overfor leverandører

12. Aktiv beskæftigelsesindsats

Frustreret S-formand

Mødet varede to timer, der blev gennemført afstemninger om hvert af de 12 punkter på baggrund af et forslag fra Enhedslisten Claus Larsen. Han var indforstået med 10 af de 12 punkter, men stemte imod punkt fire og seks, fordi han mente, at der burde afsættes flere penge til energirenoveringer samt sættes endnu mere gang i de kommende års anlægsprojekter. Socialdemokraterne stemte for, men gruppeformanden lægger ikke skjul på, at partiet gerne havde set lidt større politiske ambitioner:

- Vi fik ikke ændret så meget som et komma i forhold til det oprindelige forslag. Det var kommunaldirektørens forslag, og det var godt. Men det er politiske ambitioner, der skal køre det. Vi foreslog blandt andet en hotline for erhvervslivet, så de kunne komme med gode forslag til initiativer. Vi anbefalede også, at spørge alle kommunale ledere om de havde gode råd til eksempelvis energirenovering eller tiltag, der kunne forbedre arbejdsmiljøet. Lige som vi kom med konkrete tiltag som “jule”-gave til kommunale medarbejdere samt diverse anlægsprojekter. Alt, også finansieringsforslagene blev fejet af bordet, lyder det fra Henrik Rønnow (S).

Onlinemøde for erhvervsliv

- Større investeringer er en del af budgetforhandlingerne, svarer borgmester H. P. Geil (V), der også er formand for økonomiudvalget.

- Uanset om vi gik ud og optog lån for 50 millioner kroner, så ville der stadig være en flaskehals for at kunne få gennemført projekter. De ting, der er vedtaget i hjælpepakke to kan vi gøre her og nu og giver blandt andet virksomhederne en likviditetsforbedring, tilføjer borgmesteren, der samtidig dog bebuder, at flere hjælpepakker kan være på vej.

- Og det håb klynger jeg mit håb til, siger Henrik Rønnow, der opfordrer til en mere generel politisk debat om forslag, som kan være med til at sikre lokale virksomheder og dermed arbejdspladser

Det bliver der mulighed for snart. Onsdag den 15. april klokken 13-14 inviterer Haderslev Kommune sammen med Haderslev Erhvervsråd til et online erhvervsmøde, hvor erhvervsdrivende kan få en status på situationen i kommunen. På mødet vil Sydbank desuden give sit bud på, hvordan det finansielle marked kommer til at udvikle sig

- Vi vil bruge mødet til at sætte nogle flere ord på, hvordan vi sammen med erhvervsrådet kan være med til at hjælpe virksomhederne igennem den svære tid, og derfor håber vi også, at mange virksomheder har lyst til at deltage i mødet, siger H. P. Geil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce