Annonce
Kolding

Ny hjertestarter til byen fra Dansk Broder Orden

Johnny Samuelsen har sammen med resten af Dansk Broder Orden i Kolding monteret en ny hjertestarter. Foto: P. Markussen

Kolding: I anledning af Dansk Broder Ordens 75 års Stiftelsesdag har ordenen nu som det første af flere tiltag monteret en hjertestarter nær Logen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Den nye hjertestarter er monteret udenfor ved indgangspartiet ved Dansk Broder Ordens adresse i Olaf Ryesgade 8 i Kolding.

- Brødrene opdagede, at der ikke var en offentligt tilgængelig hjertestarter i området Seest Bakke, Olaf Ryesgade og Tøndervej. Når man tænker på, hvor meget området udvikler sig i disse år - Pierre Legarth bygger 48 lejligheder nær Logen, så der kommer flere og flere beboere til, og forretningslivet blomstrer, så det var ikke en svær beslutning. Vi valgte derfor at montere en hjertestarter, så beboerne i området kan føle sig mere trygge i hverdagen, siger den daglige leder af Dansk Broder Orden, Johnny Samuelsen.

Jubilæet kulminerer sidst i november måned med et større festarrangement og donationer til lokale hjælpeorganisationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce