Annonce
Aabenraa

Ny indehaver fik travlt fra dag 1

Designa kædens administrerende direktør Erik Høj (til venstre) byder velkommen til den nye ejer i Designa Aabenraa, Brian Novak. PR Foto

Aabenraa: Designa køkkenbutikken i Aabenraa har netop fået ny ejer i skikkelse af den erfarne køkkenmand Brian Novak.

Og mens det meste af landet har holdt ferie, har den nye ejer været i fuld gang med at bygge om – Jeg overtog officielt butikken 1. juli, og det var egentlig planen, at jeg skulle bruge en typisk stille periode til at bygge om. Men der har været godt med kundetrafik fra dag 1, og hen over sommeren har jeg tegnet og solgt en stribe køkkener til glade kunder. Så det er jo er en helt fantastisk start for mig, siger Brian Novak. Brian Novak kommer til Designa med mange års erfaring fra køkkenbranchen, men han har ikke tidligere været ejer af en butik.

- Da muligheden opstod for at overtage butikken i Aabenraa, lå det sådan set lige til højrebenet, siger Brian Novak. Butikken kommer over de næste måneder til at gennemgå en forvandling, hvor der skal sælges ud i udstillingsmiljøerne for at give plads til nyhederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];