Annonce
Haderslev

Ny isbar på Gravene åbner i maj

Rani Isbar vil byde på hjemmelavet italiensk is. Indehaver Gajenthiran har erfaring fra flere ismejerier, og han har brugt det seneste års tid på at udvikle sine egne smagsvarianter. Foto: Dorthe Rasmussen
Så er der en ny isbar på vej i Haderslev - nemlig på Gravene 30A.

HADERSLEV: Gajenthiran Tharmarajah fra Haderslev har i mange år drømt om at få sin egen isbar.

Han elsker is, og han har brugt en stor del af sit arbejdsliv og sin fritid på at lave is.

Snart bliver drømmen til virkelig.

Annonce

I næste måned åbner han Rani Isbar på Gravene 30 A.

- Coronaen har gjort, at jeg har  gjort alvor af det - og så, at det gik i orden med lokalet, der har en god beliggenhed i byen og tæt på Damparken, konstaterer Gajenthiran.

Den 37-årige is-mand stammer oprindeligt fra Sri-Lanka, men han har boet det meste af sit liv i Danmark og taler flydende dansk.

- Min plan er at åbne i slutningen af maj, fortæller Gajenthiran, som i øjeblikket er ved at få sat lokalet på Gravene  i stand med maling og inventar.

Han har også fået ansat et par piger, der skal hjælpe til i isbaren.

I det bageste af lokalet bliver der ismejeri, hvor Gajenthiran vil stå og fremstille sin is.

Han har arbejdet på flere forskellige ismejerier - senest i Horsens, ligesom han har været i Italien for at lære at lave italiensk is.

Går all-in på is

Han har også en uddannelse som driftsteknolog offshore , og de seneste år har han arbejdet på boreplatforme, primært i den norske sektor.

Da han blev hjemsendt under corona, begyndte drømmen om at blive ismand på fuld tid at vokse, og han  har brugt adskillige timer hjemme i køkkenet på at fremstille forskellige is-varianter til sin nye isbar.

- Når jeg gør noget, så går jeg helhjertet ind i det. Det er vigtigt for mig, at den is, jeg laver smager godt og er af den bedste kvalitet, siger Gajenthiran.

Navnet Rani Isbar er ikke tilfældigt. Rani betyder dronning og er hans mors kælenavn.

- På den måde er der også lidt kærlighed i det- Jeg ligger min kærlighed i arbejdet med at lave is, siger Gajenthiran.


Når jeg gør noget, så går jeg helhjertet ind i det. Det er vigtigt for mig, at den is, jeg laver smager godt og er af den bedste kvalitet

Gajenthiran


Han forklarer, at hans hjemmelavede is er lidt speciel, da den er lavet af økologisk letmælk, hvor de fleste andre bruger sødmælk

-  Det betyder, at isen ikke er så fed. Mælken er økologisk, og jeg bruger lokale råvarer for at få den bedste smag.  Jeg laver mange forskellige smagsvarianter, for eksempel jordbær, chokolade og lakrids. Jeg fremstiller også sorbet samt  vegansk og laktosefri is, fortæller Gajenthiran.

Man kan også bestille islagkager  til fester og andre arrangementer med lige præcis de smage, som man bedst kan lide.

Udover is vil Rani Isbar også byde på  forskellige kaffespecialiteter og milkshakes, og der bliver siddepladser både inde og ude til gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce